10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalCetățenii britanici și cei norvegieni vor avea drept de reședință și după...

Cetățenii britanici și cei norvegieni vor avea drept de reședință și după Brexit

”Prim-ministrul (Theresa) May şi cu mine am convenit că Norvegia şi Marea Britanie vor pune în aplicare un acord cuprinzător privind drepturile cetăţenilor”, a declarat şefa guvernului de la Oslo, Erna Solberg.

Norvegia nu este membră a Uniunii Europene, dar face parte din Spaţiul Economic European (SEE) de liberă circulaţie a persoanelor şi bunurilor.

”Îi vom trata pe toţi cetăţenii britanici care trăiesc în Norvegia (…) în aşa fel încât să aibă, şi după martie 2019, aceleaşi oportunităţi pe care le-au avut înainte”, a precizat Erna Solberg.

Ea a spus că Marea Britanie şi Norvegia sunt ”foarte aproape” să convină o înţelegere care să fie similară oricărui acord pe care Londra îl va încheia cu Bruxellesul.

La rândul său, şefa guvernului de la Londra, Theresa May, aflată în vizită la Oslo, a declarat că îşi ia acelaşi angajament faţă de cetăţenii norvegieni, în cadrul unei promisiuni mai largi de a oferi astfel de drepturi cetăţenilor originari din ţările SEE şi care trăiesc deja în Marea Britanie.

”Orice se va întâmpla, putem confirma că cetăţenii din SEE, cetăţenii norvegieni şi ceilalţi care trăiesc în Marea Britanie şi care au făcut alegerea de viaţă de a trăi în Marea Britanie, ei bine, vor putea să trăiască în Marea Britanie. Vrem ca ei să rămână”, a subliniat Theresa May.

Cele mai citite

ÎCCJ judecă marți conflictul de competență pentru redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va judeca, marţi, conflictul între instanţe privind competenţa de soluţionare a cererii DNA de redeschidere a urmăririi...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Măsurile PSD ajung să-i atragă pe maghiari la cumpărături în România

Datele Eurostat arată că România a ajuns din urmă Ungaria și Portugalia în privința PIB-ului pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă