12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalCererile Iranului privind ridicarea sancţiunilor, 'nerealiste', consideră Angela Merkel

Cererile Iranului privind ridicarea sancţiunilor, ‘nerealiste’, consideră Angela Merkel

‘Aş saluta natural orice discuţii între SUA şi Iran’, a afirmat Merkel într-o întâlnire cu presa în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite la New York.

‘Dar aceasta cu siguranţă nu va funcţiona cu (precondiţia) retragerii tuturor sancţiunilor’, a adăugat ea.

‘Cred că nu este realist’, a adăugat Angela Merkel în finalul întrevederilor separate cu preşedintele american Donald Trump şi cu cel iranian Hassan Rouhani.

Donald Trump a ameninţat marţi la ONU cu sporirea şi mai mult a presiunii la adresa Iranului, într-un moment în care ţările europene îşi înmulţesc iniţiativele în încercarea de a diminua tensiunea.

Tensiunile între SUA şi Iran au escaladat după retragerea Washingtonului în 2018 din acordul internaţional privind programul nuclear iranian şi reinstituirea sancţiunilor severe americane împotriva economiei iraniene.

Preşedintele francez Emmanuel Macron este ferm angajat în încercarea de a salva acordul, pe care Teheranul a început să nu-l mai respecte, încercând să organizeze o întâlnire la New York între preşedinţii Donald Trump şi Hassan Rouhani.

Iranul a respins în mod repetat ideea unei întâlniri între liderii celor două ţări rivale fără o ridicare în prealabil a sancţiunilor, notează AFP.

Cele mai citite

Turcia întârzie încheierea acordului de deminare în Marea Neagră între România, Bulgaria și Ucraina

Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării...

Cum poți să consumi urzicile

Urzicile sunt la foarte mare căutare primăvara, iar asta mai ales datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pentru sănătate și nu numai. Prin...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă