Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ceremonie la Auschwitz, de ziua internaţională a victimelor Holocaustului

Mai multe persoane s-au adunat, sâmbătă, la fostul lagăr de la Auschwitz pentru ziua Comemorării Victimelor Holocaustului, iar liderii politici au avertizat că evenimentele din acea perioadă trebuie păstrate ca un avertisment.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.01.2018 - 18:43

La 27 ianuarie 1945, trupele armatei sovietice eliberau lagărul de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, cel mai mare lagăr nazist. Cuvântul ebraic „Holocaust” este denumirea dată acţiunii de exterminare a evreilor de către nazişti în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, a adus un omagiu victimelor Holocaustului, în cadrul unei ceremonii ţinute la Varşovia, în memoria evreilor care au fost ucişi de forţele germane, scrie Mediafax, care citează Associated Press. 

„Această ocazie ne reaminteşte că nu putem niciodată, niciodată, să fim indiferenţi în faţa răului”, a declarat oficialul american.

Alianţa occidentală care a apărut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi-a luat angajamentul de a asigura securitatea tuturor, astfel încât aşa ceva să nu se mai repete, a adăugat oficialul american.

Declaraţia acestuia a fost făcută pe fondul îngrijorării cu privire la creşterea popularităţii grupurilor ultra-naţionaliste şi de extremă dreapta.

Comentarii

loading...