14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCEO-ul TikTok, Kevin Mayer, și-a dat demisia la mai puțin de trei...

CEO-ul TikTok, Kevin Mayer, și-a dat demisia la mai puțin de trei luni de la numirea sa

El va fi înlocuit de directorul general al TikTok SUA, Vanessa Pappas, interimar, a declarat TikTok.
 

Vanessa Pappas, directorul general al TikTok SUA

Mayer a fost Top Streaming Executiv pentru Walt Disney înainte de a se alătura TikTok pe 1 iunie. De asemenea, a fost numit în funcția de director operațional al ,,părintelui chinez” al TikTok, ByteDance.
 
“În ultimele săptămâni, pe măsură ce mediul politic s-a schimbat brusc, am făcut o reflecție semnificativă asupra a ceea ce vor necesita schimbările structurale corporative și la ceea ce înseamnă rolul global pentru care m-am înscris”, a declarat Mayer într-o scrisoare adresată angajaților și revizuită de Reuters.
 
,,În acest context, și în condițiile în care ne așteptam să se ajungă la o rezoluție foarte curând, cu inimă îndurerată trebuie să vă spun tuturor că am decis să părăsesc compania.”
 
TikTok, într-o declarație trimisă prin e-mail, a confirmat plecarea lui Mayer și numirea interimară a lui Pappas. De asemenea, a confirmat conținutul scrisorii trimise de Mayer mai devreme în cursul zilei.
 

Logo-ul TikTok și ,,părintele” Tik Tok – Byte Dance

Fondatorul ByteDance și CEO Zhang Yiming a declarat într-o scrisoare internă separată revizuită de Reuters că aceștia “s-au pus rapid în mișcare pentru a găsi soluții la problemele cu care ne confruntăm la nivel global, în special în SUA și India”.
 
El a spus că Mayer s-a alăturat companiei “fără îndoială la momentul nostru cel mai provocator.”
 
“Nu este niciodată ușor să ajungi într-o poziție de lider într-o companie care se deplasează la fel de repede ca noi, iar circumstanțele care au urmat sosirii sale au făcut-o cu atât mai complexă”, a spus Zhang.
 
Pe fondul neîncrederii crescânde dintre Washington și Beijing, Trump s-a plâns că TikTok este o amenințare la adresa securității naționale și că ar putea face schimb de informații despre utilizatori cu guvernul Chinei.
 
Trump a emis un ordin executiv care interzice tranzacțiile americane cu TikTok pe 6 august, începând cu jumătatea lunii septembrie. El a emis un ordin separat pe 14 august, acordându-i lui ByteDance 90 de zile pentru a cesiona operațiunile din SUA ale TikTok și orice date pe care TikTok le-a adunat în țară.
 
ByteDance a fost în discuții pentru a vinde operațiunile TikTok din America de Nord, Australia și cel din Noua Zeelandă, operațiuni care ar putea fi în valoare de 25 – 30 miliarde dolari, unor companii precum Microsoft Corp (MSFT. O) și Oracle Corp (ORCL. N).
 
Compania a fost vizată și în India, unde TikTok a fost una dintre cele 59 de aplicații chineze interzise de guvernul indian în iunie, în urma unei ciocniri la granița dintre India și China.
 
În acea lună, Mayer a scris guvernului Indiei spunând că guvernul Chinei nu a cerut niciodată datele utilizatorilor și că TikTok nu le-ar preda dacă i se vor cere.
 
Pappas s-a alăturat echipei TikTok în ianuarie 2019, în calitate de director general al SUA. Ea a fost anterior Director Global Creative Insights la Google YouTube.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă