8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalCel puţin cinci morţi şi mai mulţi răniţi, după un incident armat...

Cel puţin cinci morţi şi mai mulţi răniţi, după un incident armat în SUA

Şefa Poliţiei din Aurora, Illinois, Kristen Ziman, a declarat că atacul a fost comis de un bărbat de 45 de ani, pe nume Gary Martin, despre care se crede că era angajat al unei companii care îşi avea sediul în parcul industrial din localitate, informează agenţia The Associated Press.

Autorităţile din Aurora, Illinois, au anunţat în jurul orei locale 15:00 (ora României, 23:00) că a fost reţinut un suspect în acest caz, însă ulterior au retractat această informaţie.

“Atacatorul nu mai este un pericol pentru această zonă”, a anunţat ulterior poliţia locală.

Cotidianul Aurora Daily Herald a relatat că un număr necunoscut de oameni, inclusiv ofiţeri de poliţie şi civili, au fost împuşcaţi în cursul incidentului armat.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a anunţat că a oferit asistenţă poliţiei locale.

Cel puţin o persoană a decedat în urma atacului, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor locale.

Patru poliţişti şi “mai mulţi” civili au fost împuşcaţi, relatează postul CNN, citând oficiali locali şi spitale.

John Probst, un martor ocular, a declarat că l-a văzut pe atacator, un coleg de muncă, alergând pe un culoar şi având asupra lui un pistol echipat cu un sistem de ochire laser.

Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a declarat că preşedintele Donald Trump a fost informat în legătură cu acest incident şi monitorizează situaţia.

Incidentul are loc la doar o zi după prima comemorare a masacrului de la un liceu din Parkland, Florida, în urma căruia 17 persoane au murit.

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă