21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCel puţin 50 de morţi în Pakistan în urma inundaţiilor masive

Cel puţin 50 de morţi în Pakistan în urma inundaţiilor masive

Majoritatea deceselor au fost cauzate de şuvoaiele venite de pe versanţi şi de vântul care a bătut cu o viteză foarte mare, a indicat Reema Zuberi, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor, citată de dpa.

Circa 150 de răniţi au fost trataţi la spital, unde responsabilii au declarat starea de urgenţă.

Provincia nord-vestică Khyber-Pakhtunkhwa şi cea sud-vestică Belucistan au fost cel mai grav afectate de inundaţii, mai multe oraşe fiind inundate, a adăugat Zuberi.

Militarii şi echipele de salvare evacuează sinistraţii din mai multe oraşe şi sate din Belucistan, a declarat Mohamed Younas, unul din membrii echipelor de salvare.

Culturile de grâu şi sute de hectare de teren au fost distruse în provincia centrală Punjab, cunoscută ca grânarul Pakistanului.

Sute de săteni au fost evacuaţi din regiunea Dera Ghazi Khan din aceeaşi provincie, pe măsură ce largi porţiuni de teren au fost inundate, a declarat şeful poliţiei locale Haroon Rashid.

Guvernul a pus în alertă armata şi agenţiile de asistenţă umanitară, în condiţiile în care meteorologii au prognozat că ploile vor continua, a indicat ministrul informaţiilor Fawad Chaudhry.

Inundaţiile lovesc de obicei Asia de Sud în sezonul musonului, care începe în luna iulie şi durează până la sfârşitul lui august. Experţii atribuie aceste ploi neprevăzute încălzirii globale.

Intemperiile ucid anual sute de oameni în Pakistan, ameninţat de schimbările climatice, dată fiind proximitatea sa de China şi India, două ţări extrem de industrializate.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă