8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalCel puţin 30 de pompieri şi-au pierdut viaţa într-un incendiu în China

Cel puţin 30 de pompieri şi-au pierdut viaţa într-un incendiu în China

Bilanţul precedent oferit de autorităţile chineze anunţa 26 de morţi în rândul pompierilor.

Circa 700 de pompieri au fost trimişi duminică pentru a stinge un incendiu semnalat cu o zi înainte, la o altitudine de circa 4.000 de metri, în districtul Muli, din provincia Sichuan, a informat într-un comunicat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Salvatorii au găsit corpurile a 30 de pompieri cu care autorităţile pierduseră contactul din cauza unei schimbări subite a direcţiei vântului, care a provocat “o gigantică minge de foc”, potrivit ministerului.

Preşedintele Xi Jinping a dat “instrucţiuni importante” forţelor de securitate şi serviciilor de salvare, a afirmat sursa citată.

Un alt incendiu de pădure care a durat două zile în provincia Shanxi (nord) a fost stins duminică, a informat agenţia chineză Xinhua. Peste 9.000 de persoane au fost evacuate din cauza dezastrului, care nu a făcut însă victime.

În acelaşi timp, circa 3.000 de pompieri au stins un alt incendiu de pădure duminică, în suburbiile Beijingului, care a izbucnit sâmbătă şi a devastat 42 de hectare de vegetaţie.

Centrul Meteorologic Naţional din China a avertizat asupra riscului crescut de incendii în nordul ţării din cauza temperaturilor mai ridicate şi a scăderii precipitaţiilor comparativ cu anii precedenţi, a precizat Xinhua.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă