Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cel puţin 30 de pompieri şi-au pierdut viaţa într-un incendiu în China

Cel puţin 30 de pompieri şi-au pierdut viaţa în China într-un incendiu de vegetaţie care a devastat o zonă montană înaltă din sud-vestul ţării, potrivit unui nou bilanţ, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

02.04.2019 - 09:18

Bilanţul precedent oferit de autorităţile chineze anunţa 26 de morţi în rândul pompierilor.

Circa 700 de pompieri au fost trimişi duminică pentru a stinge un incendiu semnalat cu o zi înainte, la o altitudine de circa 4.000 de metri, în districtul Muli, din provincia Sichuan, a informat într-un comunicat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Salvatorii au găsit corpurile a 30 de pompieri cu care autorităţile pierduseră contactul din cauza unei schimbări subite a direcţiei vântului, care a provocat "o gigantică minge de foc", potrivit ministerului.

Preşedintele Xi Jinping a dat "instrucţiuni importante" forţelor de securitate şi serviciilor de salvare, a afirmat sursa citată.

Un alt incendiu de pădure care a durat două zile în provincia Shanxi (nord) a fost stins duminică, a informat agenţia chineză Xinhua. Peste 9.000 de persoane au fost evacuate din cauza dezastrului, care nu a făcut însă victime.

În acelaşi timp, circa 3.000 de pompieri au stins un alt incendiu de pădure duminică, în suburbiile Beijingului, care a izbucnit sâmbătă şi a devastat 42 de hectare de vegetaţie.

Centrul Meteorologic Naţional din China a avertizat asupra riscului crescut de incendii în nordul ţării din cauza temperaturilor mai ridicate şi a scăderii precipitaţiilor comparativ cu anii precedenţi, a precizat Xinhua.

Comentarii

loading...