Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cel puțin 11 persoane și-au pierdut viața, în urma inundațiilor din India

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor abundente şi a inundaţiilor care au lovit nord-estul Indiei, decesele fiind înregistrate în principal în statele Assam, Tripura şi Manipur, informează Xinhua.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.06.2018 - 11:41

 "În Assam, districtele Hojai, East Karbi Anglong, West Karbi Anglong, Golaghat, Cachar, Karimganj şi Hailakandi sunt afectate" de intemperii, a declarat un oficial al departamentului de gestionare a dezastrelor.

Potrivit acestuia, la nivelul statului au fost raportate trei decese şi peste 36.000 de persoane strămutate.

Serviciile feroviare au fost, de asemenea, perturbate în regiune. "Alunecările de teren declanşate de ploile abundente au afectat mersul trenurilor în Assam", a precizat un oficial de la căile ferate.

Înstatul Tripura, cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 15.000 au rămas fără adăpost, potrivit oficialilor.

"Două dintre cele trei persoane decedate au fost spulberate de curenţii fluviali puternici. Un cadavru a fost recuperat joi în districtul Khowai", a declarat oficialul pentru gestionarea dezastrelor.

Situaţia era asemănătoare şi în statul învecinat, Manipur, unde cinci persoane şi-au pierdut viaţa. "Printre victime s-a numărat şi un băiat de cinci ani", a indicat oficialul.

Administraţia din Manipur a decretat mai multe zile libere în urma inundaţiilor şi ploilor abundente înregistrate în capitala Imphal şi districtele sale adiacente.
   
Canalele locale de televiziune au informat că mai multe adăposturi au fost amenajate pentru persoanele sinistrate din districtele din cele trei state afectate.
  
Inundaţiile şi alunecările de teren, declanşate de ploile musonice, sunt frecvente în statele din nord-estul Indiei, aminteşte Xinhua.

 

Comentarii