15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalCel puțin 11 persoane și-au pierdut viața, în urma inundațiilor din India

Cel puțin 11 persoane și-au pierdut viața, în urma inundațiilor din India

 “În Assam, districtele Hojai, East Karbi Anglong, West Karbi Anglong, Golaghat, Cachar, Karimganj şi Hailakandi sunt afectate” de intemperii, a declarat un oficial al departamentului de gestionare a dezastrelor.

Potrivit acestuia, la nivelul statului au fost raportate trei decese şi peste 36.000 de persoane strămutate.

Serviciile feroviare au fost, de asemenea, perturbate în regiune. “Alunecările de teren declanşate de ploile abundente au afectat mersul trenurilor în Assam”, a precizat un oficial de la căile ferate.

Înstatul Tripura, cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 15.000 au rămas fără adăpost, potrivit oficialilor.

“Două dintre cele trei persoane decedate au fost spulberate de curenţii fluviali puternici. Un cadavru a fost recuperat joi în districtul Khowai”, a declarat oficialul pentru gestionarea dezastrelor.

Situaţia era asemănătoare şi în statul învecinat, Manipur, unde cinci persoane şi-au pierdut viaţa. “Printre victime s-a numărat şi un băiat de cinci ani”, a indicat oficialul.

Administraţia din Manipur a decretat mai multe zile libere în urma inundaţiilor şi ploilor abundente înregistrate în capitala Imphal şi districtele sale adiacente.
   
Canalele locale de televiziune au informat că mai multe adăposturi au fost amenajate pentru persoanele sinistrate din districtele din cele trei state afectate.
  
Inundaţiile şi alunecările de teren, declanşate de ploile musonice, sunt frecvente în statele din nord-estul Indiei, aminteşte Xinhua.

 

Cele mai citite

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor

Iuliana Demetrescu a fost delegată de UEFA la partida Chelsea – Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor la fotbal feminin, programată sâmbătă, 27 aprilie, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă