Carlos Alvarado Quesada (Foto: Presidencia de la República de Costa Rica)

Cel mai tânăr preşedinte de pe continentul american a fost ales în Costa Rica

Costa Rica, ţara în care s-au retras Elena Udrea şi Alina Bica, va avea cel mai tânăr preşedinte de pe continentul american.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.04.2018 - 11:07

Carlos Alvarado Quesada, candidatul formaţiunii Partidul Acţiunii Cetăţenilor (centru-stânga), a obţinut peste 66% din voturi în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Costa Rica, potrivit rezultatelor anunţate după numărarea a 90% din voturi, informează, luni, agenţia Dpa citată de Mediafax.

Carlos Alvarado Quesada (38 de ani) este scriitor, fost ministru al Muncii şi face parte din partidul preşedintelui în funcţie, Luis Guillermo Solis.

Quesada s-a confruntat în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale cu Fabricio Alvarado (43 de ani), un predicator protestant conservator, candidatul Partidului Restaurării Naţionale (centru-dreapta).

Un subiect major al campaniei a fost acela al situaţiei căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, preşedintele-ales Carlos Alvarado Quesada susţinând că este necesară garantarea de drepturi egale, în timp ce opozantul său a făcut apel la restaurarea valorilor tradiţionale, inclusiv prin limitarea accesului la avort şi fertilizarea în vitro.

În urma alegerilor legislative neconcludente din data de 4 februarie, noul preşedinte va trebui să lucreze cu un parlament fragmentat.

Comentarii