4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeInternaționalCel mai bun bibliotecar este din Medgidia

Cel mai bun bibliotecar este din Medgidia

Cel mai bun bibliotecar local din România în anul 2013 a fost desemnat în cadrul Conferinţei Internaţionale a Bibliotecarilor Traineri 2014, organizată de Grupul de Lucru pe Training şi Biblionet. Alina Ocheană, bibliotecar la Biblioteca Municipală Medgidia, Filiala Nord, a câştigat premiul pentru „Cel mai bun bibliotecar local din România în anul 2013” pentru numeroasele programe şi cursuri pe care le-a susţinut atât pentru liceenii şi elevii din Medgidia, cât şi pentru seniorii din comunitatea locală.

Cursuri de web design pentru liceeni, care au învăţat programare şi au construit un site, cursuri de Power Point pentru elevii de gimnaziu, care au învăţat să facă prezentări multimedia, ateliere de origami, cursuri de educaţie financiară, precum şi cursuri de alfabetizare digitală pentru seniori, toate au fost organizate pe parcursul anului 2013 de către Alina Ocheană. În total, 1.250 de persoane au participat şi au beneficiat de cursurile organizate de Biblioteca Municipală Medgidia, Filiala Nord.
Premiul a fost acordat în semn de recunoaştere a contribuţiei aduse la dezvoltarea activităţii de formare în bibliotecile publice, după cum spun chiar organizatorii, iar câştigătorii au fost desemnaţi prin votul direct al participanţilor la concurs.

Mai mult, un alt motiv de mândrie este faptul că în cadrul Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”, Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord a câştigat premiul pentru „Cea mai bună bibliotecă”.
Un alt premiu câştigat de Alina Ocheană este Premiul I la categoria „Cel mai bun video”, câştigat în cadrul campaniei „Hai pe net!“ 2014. Videoclipul câştigător prezintă imagini cu activităţile organizate de bibliotecă în cadrul programul „Hai pe net!“. Mai exact curs de dobândire a competenţelor digitale oferite copiilor care provin din medii defavorizate, cursuri de evaluare şi formare de competenţe digitale pentru tinerii care doresc să urmeze o carieră în domeniul IT, activităţi pentru tinerii şomeri care se află în căutarea unui loc de muncă, prin care au avut acces la informaţii şi seminarii care le-au oferit posibilitatea de a-şi dezvolta competenţele TIC, de a-şi dezvolta spiritul de echipă, precum şi abilităţile personale şi sociale necesare obţinerii unui loc de muncă. Alina Ocheană (sursă foto: Facebook)

Cele mai citite

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, la Avdiivka

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunță ucrainenii. Aceștia spun că rușii încearcă să ocupe orașul Avdiivka și avansează din toate părțile, a...

Cătălin Predoiu: mulțumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat...

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă