16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalCe măsuri ia Parisul pentru asigurarea distanțării sociale începând cu 11 mai

Ce măsuri ia Parisul pentru asigurarea distanțării sociale începând cu 11 mai

Anunțul a fost făcut de primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo, într-un interviu acordat ziarului Le Parisien.

Unele străzi ar putea fi de asemenea rezervate pentru amenajarea cafenelelor şi restaurantelor astfel încât să poată fi menţinută o distanţă suficientă între clienţi, după ce acestea vor fi redeschise la o dată ulterioară în cadrul măsurilor de relaxare progresivă a restricţiilor.

”Să lăsăm Parisul să fie invadat de maşini iese din discuţie”, a subliniat Anne Hidalgo, al cărei obiectiv este să facă din capitala Franţei un oraş mai prietenos pentru biciclişti şi pietoni. Astfel, noi piste provizorii pentru biciclişti vor fi amenajate de-a lungul celor trei cele mai aglomerate trasee ale metroului parizian şi 30 de străzi vor fi transformate în artere pietonale, pentru a evita aglomeraţia, mai ales în jurul şcolilor.

Declaraţiile primarului Parisului vin în contextul temerilor despre aglomerarea din nou a sistemului de transport public în cazul unei reveniri masive a francezilor la serviciu după 11 mai.

Guvernul francez le-a cerut cetăţenilor să continue să lucreze de acasă şi după această dată dacă au o astfel de posibilitate şi purtarea măştilor urmează să devină obligatorie în transportul public.

Operatorii de transport din Paris şi guvernul au convenit mobilizarea a circa 5.000 de agenţi de ordine publică pentru a impune aplicarea măsurilor care să prevină formarea de aglomerări de oameni.

Socialista Anne Hidalgo a câştigat primul tur al alegerilor locale în luna martie şi este favorită pentru turul al doilea, amânat din cauza epidemiei până la o dată neprecizată.

Cele mai citite

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă