CE invită şefii de stat şi de guvern din UE la negocieri pentru stabilirea bugetului 2021-2027

Comisia Europeană (CE) a anunţat, miercuri, că, înainte de reuniunea Consiliului European din 17-18 octombrie, îi invită pe şefii de stat sau de guvern din UE să dea un nou impuls negocierilor pentru ca, înainte de sfârşitul anului, să se ajungă la un acord privind un buget.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.10.2019 - 17:53

CE atrage atenţia că următorul cadru financiar multianual (CFM) ar trebui să fie adaptat provocărilor actuale şi viitoare. CE prezintă principalele puncte pe care liderii UE trebuie să le analizeze şi referitor la care să indice o direcţie pentru a se ajunge la un acord rapid.

Printre acestea se numără un nivel global al finanţării care să corespundă priorităţilor comune ale Uniunii şi un buget modern care să asigure un echilibru corect între politici şi să pună un accent puternic pe valoarea adăugată a UE.

În plus, este vizată o abordare mai transparentă a finanţării bugetului UE şi introducerea unor noi surse de venit pentru a sprijini priorităţile şi a reduce sarcina asupra contribuţiilor naţionale, precum şi o mai mare coerenţă a politicilor, prin asigurarea unei legături mai strânse între finanţare şi priorităţile de politică şi prin consolidarea instrumentelor care protejează bugetul UE de deficienţele în domeniul statului de drept.

Adoptarea unor decizii strategice privind aceste elemente ar trebui să contribuie la avansarea negocierilor în curs cu privire la următorul buget pe termen lung al UE, scopul fiind ajungerea la un acord până la sfârşitul anului, astfel cum au convenit liderii UE în luna iunie.

Comentarii