12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalCazurile globale ajung la 25 de milioane : India, record de 78.761...

Cazurile globale ajung la 25 de milioane : India, record de 78.761 de cazuri într-o singură zi

  • Cazurile globale ajung la 25 de milioane.
  • India, record în o zi de 78.761 de cazuri.
  • Numărul total de cazuri din India a depășit 63.00.
  • India este pe locul 3 în lume, după SUA și Brazilia în ceea ce privește infecțiile, și pe locul  patru în ceea ce privește decesele, potrivit datelor Johns Hopkins.

India a înregistrat cel mai mare vârf de o zi în cazurile de coronavirus de la începutul pandemiei – chiar în timp ce Guvernul ușurează restricțiile pentru a ajuta economia țării.

Duminică au fost raportate un număr record de 78.761 de cazuri noi de Covid-19, ceea ce a dus la peste 3,5 milioane de cazuri.
Cea mai populată țară din lume a raportat 63.000 de decese în total.

Sumbra raportare vine după ce guvernul a anunțat o redeschidere în septembrie a metroului din capitala New Delhi.
De asemenea, luna viitoare vor avea loc evenimente sportive și religioase limitate.

India are acum cea mai rapidă creștere de cazuri de coronavirus de zi cu zi față de orice țară din lume, cu mai mult de 75.000 de cazuri noi pentru patru zile consecutive.

Creșterea numărului de testări este parțial în spatele numărului crescut de cazuri, țara cu 1,4 miliarde de oameni efectuând acum aproape 1 milion de teste în fiecare zi, față de doar 200.000 în urmă cu două luni.

Dar țara are, de asemenea, o rată în creștere a pacienților recuperați – iar astăzi rata de recuperare a ajuns la aproape 76,5%.

Ministerul Sănătății a declarat că politica sa strategică de “testare agresivă, urmărire completă și tratare eficientă” în izolarea la domiciliu supravegheată și în spitale a ajutat țara să înfrunte epidemia.

Dar decesele continuă să crească, iar India va avea în curând al treilea cel mai mare număr de morți din lume, după Statele Unite și Brazilia.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă