13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCazul Skripal: Rusia acuză serviciile secrete americane şi britanice

Cazul Skripal: Rusia acuză serviciile secrete americane şi britanice

”Chiar şi în cazul Skripal, o provocare monstruoasă inventată în mod crud de serviciile de securitate din SUA şi Marea Britanie, unele guverne europene nu urmează orbeşte Londra şi Washingtonul, ci aleg în schimb să înţeleagă logic ce s-a întâmplat”, a spus Narîşkin.

El a lansat un apel la ‘revenirea la un dialog sănătos’ între Moscova şi Occident în cazul Skripal, pentru a se evita o nouă situaţie de genul crizei rachetelor în Cuba.

”Este important să se pună capăt acestui joc iresponsabil care constă în creşterea continuă a mizei şi să se renunţe la recurgerea la forţă în relaţiile internaţionale, pentru a nu se ajunge la o situaţie care să ducă la o nouă criză a Cubei”, a subliniat oficialul rus într-o conferinţă internaţională privind securitatea, organizată la Moscova.

Serghei Skripal, fost agent dublu rus care locuia în Marea Britanie, şi fiica sa Iulia au fost otrăviţi cu o substanţă neurotoxică la 4 martie la Salisbury, în sud-vestul Angliei. Londra a acuzat deschis Rusia de implicare în acest caz.

Săptămâna trecută, Ministerul de Externe rus a anunţat că Marea Britanie trebuie să-şi reducă într-un termen de 30 de zile numărul de reprezentanţi ai Ambasadei şi consulatelor sale în Rusia până la nivelul la care se ridică numărul de membri ai personalului diplomatic rus din Marea Britanie, după ce 23 de diplomaţi britanici au fost deja declaraţi persona non-grata în Rusia.

La rândul lor, SUA au expulzat deja 60 de diplomaţi ruşi şi au dispus închiderea consulatului Rusiei de la Seattle, măsură căreia Rusia i-a răspuns joi prin expulzarea unui număr similar de diplomaţi americani şi închiderea consulatului american la Sankt Petersburg.

Cele mai citite

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă