Cazul Skripal: Georgia expulzează un diplomat rus în semn de solidaritate cu Marea Britanie

Georgia, fostă republică sovietică, a anunţat expulzarea unui diplomat rus în semn de solidaritate cu Marea Britanie, care acuză Rusia de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, relatează joi dpa.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

29.03.2018 - 17:40

Georgia a declarat persona non grata un diplomat rus care lucra la ambasada Elveţiei la Tbilisi, întrucât Rusia şi Georgia nu mai au relaţii diplomatice, Rusia fiind reprezentată în Georgia de o secţie ce funcţionează în cadrul ambasadei Elveţiei la Tbilisi.

Diplomatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, trebuie să părăsească Georgia în decurs de o săptămână, precizează un comunicat al Ministerului de Externe georgian.

Serghei Skripal, fost agent dublu rus care locuia în Marea Britanie, şi fiica sa Iulia au fost otrăviţi cu o substanţă neurotoxică la 4 martie la Salisbury, în sud-vestul Angliei.

Urmând exemplul Marii Britanii care a expulzat 23 de diplomaţi ruşi ca represalii, peste 25 de ţări au anunţat de la începutul săptămânii măsuri similare, la care Rusia a promis să riposteze. Statele Unite au decis să expulzeze 60 de diplomaţi ruşi.

Georgia a rupt relaţiile diplomatice cu Rusia vecină în 2008 după un scurt război între cele două ţări asupra provinciilor separatiste proruse Abhazia şi Osetia de Sud, pe care Rusia le-a recunoscut drept state independente, potrivit AGERPRES.

Comentarii