Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cazul Skripal generează unde de șoc. Guvernul britanic revizuiește vizele investitorilor

Guvernul britanic revizuieşte vizele acordate investitorilor străini, a declarat marţi premierul Theresa May, răspunzând unor interpelări în parlamentul de la Londra privind reacţia Regatului Unit la atacul cu agent neurotoxic împotriva fostului spion rus Serghei Skripal.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 27.03.2018 - 21:30

May a precizat că verificările vizelor, efectuate de ministrul de interne, nu sunt îndreptate neapărat împotriva Rusiei. Premierul a acuzat Moscova, inclusiv în Consiliul European, că se află la originea atacului din 4 martie, de la Salisbury, căruia i-au căzut victime Skripal, fiica acestuia şi un poliţist britanic. În privin
a vizelor, ea a afirmat: "Cred că este corect să vedem în general dacă aceasta este o parte a regimului vizelor folosită corespunzător".

Regatul Unit a ordonat expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi în cazul Skripal, iar May a salutat deciziile similare luate de alte 25 de ţări şi de NATO.

Reuters anticipa încă de acum două săptămâni că ar putea urma măsuri împotriva investitorilor ruşi, a căror predilecţie pentru capitala britanică a atras porecla Londongrad. Omul de afaceri Vladimir Aşurkov, stabilit la Londra şi critic al Kremlinului, aprecia că aproximativ 10-15% din cei 96 de ruşi de pe "lista oligarhilor" publicată în ianuarie de Departamentul Trezoreriei Statelor Unite ar putea avea legături strânse cu Regatul Unit, potrivit AGERPRES.

Comentarii