6.1 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăInternaționalCazul Skripal: Fără acces la analizele OIAC, Rusia nu va da crezare...

Cazul Skripal: Fără acces la analizele OIAC, Rusia nu va da crezare niciunei concluzii

“Rusia nu va da crezare doar pe cuvânt concluziilor din cazul Skripal atât timp cât experţii săi nu vor obţine acces la analizele menţionate de expertiza OIAC”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova, în timpul unei conferinţe de presă.

Potrivit Mariei Zaharova, concluziile OIAC cu privire la utilizarea substanţei folosite la Salisbury îi stârneşte întrebări Rusiei şi necesită o analizare amănunţită.

Ea a adăugat că Moscova nu respinge nici posibilitatea ca autorităţile britanice să-i ţină cu forţa pe Serghei şi Iulia Skripal şi să-i oblige să participe la această “înscenare”.

“Ultimele evenimente ne conving tot mai mult că este vorba despre izolarea unei cetăţence ruse”, a spus Zaharova, comentând externarea Iuliei Skripal din spital şi scrisoarea difuzată de mass-media britanice în numele ei.

“Avem toate motivele să credem că poate fi vorba fie despre o reţinere cu forţa intenţionată a unor cetăţenilor ruşi, fie despre o posibilă obligare a lor să participe la o înscenare. Întrebări sunt tot mai multe, iar răspunsuri nu există deloc”, a subliniat ea.

“Dacă înainte acest caz începea ca un film poliţist, acum, sub ochii noştri, el devine thriller”, a subliniat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus.

Marea Britanie a cerut joi o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru a dezbate concluziile anchetei Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) privind agentul neurotoxic utilizat pentru otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia Iulia, în 4 martie la Salisbury (sud-vestul Angliei), informează AGERPRES.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă