Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

În cazul Skripal, au fost descoperite urme de agent neurotoxic.

Cazul Skripal. Au fost găsite urme de agent neurotoxic

În cazul Skripal, au fost descoperite urme de agent neurotoxic. Acestea au fost detectate în restaurantul unde mâncase.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 11.03.2018 - 15:21

Anchetatorii britanici au descoperit urme ale agentului neurotoxic folosit pentru otrăvirea fostului dublu spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale într-un restaurant unde aceştia mâncaseră, a relatat BBC sâmbătă seară, potrivit DPA, via Agerpres.

Substanţa respectivă a fost găsită în restaurantul italian Zizzi din Salisbury, oraş din sudul Angliei unde Serghei Skripal (66 de ani) şi fiica sa Iulia (33 de ani) au servit prânzul în data de 3 martie.

Serghei Skripal - un fost colonel din serviciile secrete ruse care a fost întemniţat în 2006, în Rusia, pentru acuzaţii de spionaj în favoarea Marii Britanii - şi fiica sa au fost găsiţi, la 4 martie, în stare de inconştienţă pe o bancă din apropierea unui centru comercial din Salisbury.

Peste 250 de ofiţeri britanici specializaţi în antiterorism sunt implicaţi în anchetarea acestui caz, a anunţat sâmbătă ministrul de interne britanic Amber Rudd, la finalul unei reuniuni a comitetului pentru situaţii de urgenţă COBRA.

Skripal, care se află în continuare spitalizat în stare foarte gravă, a fost arestat în Rusia în decembrie 2004 pentru că a dezvăluit secrete către serviciul britanic de informaţii externe (MI6) şi s-a refugiat în Marea Britanie după ce a fost eliberat, în 2010, în urma unui schimb de spioni. Fiica sa Iulia se află şi ea internată în stare foarte gravă, în timp ce sergentul de poliţie Nick Bailey, care a fost expus agentului chimic, este în stare gravă, deşi starea sa de sănătate s-a mai îmbunătăţit şi el a putut discuta cu anchetatorii.

Comentarii

loading...