13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalCazul Khashoggi : Turcia nu a dezvăluit încă tot ceea ce ştie,...

Cazul Khashoggi : Turcia nu a dezvăluit încă tot ceea ce ştie, avertizează Erdogan

“Nu am dat încă toate elementele pe care le avem”, a declarat şeful statului turc în cursul unui interviu pentru canalul de televiziune A-Haber.

Uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi la 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul a provocat indignare la nivel mondial şi a afectat profund imaginea monarhiei saudite, în special a prinţului moştenitor Mohammed bin Salman.

Khashoggi, care lucra pentru cotidianul Washington Post şi al cărui corp nu a fost încă găsit, a fost un critic feroce al prinţului saudit supranumit “MBS” şi care neagă orice implicare în acest caz.

După ce a negat iniţial crima, Riadul a prezentat câteva versiuni contradictorii şi susţine că jurnalistul Khashoggi a fost ucis într-o operaţiune în care nu a fost implicat regimul saudit.

Dar Ankara “este hotărâtă să aducă acest caz în faţa justiţiei internaţionale”, a subliniat Erdogan, cerând SUA să analizeze această situaţie.

Săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump a ignorat apelul Congresului de a se pronunţa asupra rolului “MBS” în acest caz de asasinat.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă