7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalCaz șocant în Australia: un fost oficial federal a sprijinit gruparea Statul...

Caz șocant în Australia: un fost oficial federal a sprijinit gruparea Statul Islamic

Femeia în vârstă de 40 de ani din Guildford, o suburbie în vestul capitalei Sydney, a fost reţinută marţi dimineaţă de o echipă a poliţiei de luptă împotriva terorismului, informează Agerpres.

Michael Willing, comisar adjunct al poliţiei din New South Wales, a confirmat că femeia, cetăţean australian, este o fostă angajată a guvernul federal, însă nu a precizat la ce departament a lucrat.

Poliţia afirmă că femeia a transferat 30.000 de dolari australieni (24.000 de dolari americani) către gruparea Statul Islamic prin Western Union între februarie şi octombrie 2015.

Ea a fost acuzată că a strâns şi a pus la dispoziţie fonduri Statului Islamic deşi ştia că este vorba despre o organizaţie teroristă.

Dacă va fi găsită vinovată ea riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare.

Ea a refuzat să fie eliberată pe cauţiune şi va compărea marţi în faţa unui tribunal local.

Femeia nu era cunoscută autorităţilor pentru fapte legate de terorism, a afirmat un oficial al poliţiei australiene.

‘Continuăm să investigăm sursa fondurilor, modalităţile folosite pentru a transfera banii şi beneficiarii acestor fonduri offshore’, a mai spus el.

Pentru moment nu există dovezi că femeia ar fi fost implicată în organizarea unui atentat terorist pe teritoriul Australiei, a afirmat poliţia, precizând că ea a fost arestată ca rezultat a unei investigaţii în curs de desfăşurare, începută în iunie 2015, în legătură cu activităţile mai multor persoane bănuite că ar fi implicate în activităţi teroriste.

Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă