Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Catalonia se oferă să primească nava Aquarius

Şeful executivului regional catalan a propus marţi ca nava umanitară Aquarius şi cei 141 de migranţi de la bordul ei să acosteze în regiunea sa, în timp ce guvernul de la Madrid s-a arătat reticent faţă de găzduirea, din nou, a navei pe ţărmurile spaniole, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.08.2018 - 16:10

Quim Torra a indicat într-un mesaj difuzat pe Twitter că Aquarius ar putea opri în porturile din staţiunile balneare Palamos, Vilanova sau St. Carles de Rapita şi că a făcut o solicitare în acest sens către administraţia regională însărcinată cu gestiunea porturilor publice din Catalonia.

"Catalonia va fi întotdeauna un pământ deschis", a subliniat Torra.

Spania - condusă de la 1 iunie de socialistul Pedro Sanchez - a permis la jumătatea lui iunie acostarea la Valencia a navei Aquarius, având atunci 630 de migranţi care fuseseră refuzaţi de Malta şi Italia. În prezent însă guvernul spaniol este reticent faţă de un nou gest similar, pe fondul criticilor virulente ale opoziţiei de dreapta şi al nemulţumirii autorităţilor regionale socialiste din Andaluzia (sud), principala poartă de intrare pentru migranţi, care cer creşterea asistenţei.

Spania a devenit în acest an prima poartă de intrare în Europa a migranţilor clandestini veniţi pe mare. De la începutul lui 2018, pe ţărmurile sale au sosit peste 25.000 de migranţi în ambarcaţiuni improvizate, potrivit ultimului bilanţ al agenţiei ONU pentru migraţie, adică de trei ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a lui 2017. Doar luni şi marţi gărzile de coastă au anunţat că au salvat peste 400 de oameni.

Comentarii

loading...