19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalCatalanii acuză setea de răzbunare a statului spaniol. Cine este noul lider...

Catalanii acuză setea de răzbunare a statului spaniol. Cine este noul lider regional de la Barcelona

Torrent a îndemnat toate partidele politice, sindicatele şi organizaţiile societăţii civile din Catalonia să se alăture iniţiativei sale pentru a apăra ”drepturile şi libertăţile regiunii”.

Preşedintele Parlamentului regional catalan a afirmat că Guvernul de la Madrid ”atacă inima democraţiei, făcând un obiectiv din persecutarea adversarilor politici”.

”Setea de răzbunare a statului spaniol este inepuizabilă. Catalonia şi Spania trec prin cele mai negre momente de la restaurarea democraţiei din urmă cu patru decenii”, a adăugat Torrent.

Declaraţiile lui Torrent au fost făcute în contextul în care fostul lider catalan Carles Puigdemont a fost reţinut de autorităţile din Germania, duminică, după ce Spania a emis un mandat internaţional de arestare pe numele acestuia. Ulterior, în Barcelona au izbucnit proteste violente, soldate cu peste 50 de răniţi.

Carles Puigdemont va fi adus luni în faţa unei instanţe din Germania, care va decide dacă fostul lider catalan va fi extrădat în Spania. Acesta riscă până la 30 de ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat de rebeliune.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă