Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cât costă să mergi cu autobuzul la Surabaya, în Indonezia

La autogara foarte frecventată din Surabaya, oraş indonezian cu aproape 3 milioane de locuitori, mii de persoane pot lua autobuzul gratuit

Share

Florin Budescu 0 comentarii

10.08.2019 - 13:20

Totul - în schimbul a trei sticle de plastic sau patru pahare de unică folosinţă pentru un bilet - în cadrul unui program antipoluare foarte promiţător, relatează sâmbătă AFP.

Un traseu mai lung cu autobuzul de o oră se plăteşte cu trei sticle mari sau cinci sticle medii sau cu 10 recipiente de plastic, cu condiţia ca acestea să nu fie murdare sau turtite.

Aproximativ 16.000 de persoane beneficiază săptămânal de gratuitate participând la combaterea poluării cu plastic, asigură autorităţile, care recuperează lunar circa 6 tone de deşeuri colectate cu ajutor pasagerilor şi pe care le predau firmelor de reciclare.

Planul vizează nu doar reducerea cantităţii de deşeuri, ci şi să încurajeze populaţia să folosească mai mult mijloacele de transport în comun, potrivit lui Franki Yuanus, un responsabil al transporturilor din Surabaya.

Indonezia, un arhipelag format din aproape 17.000 de insule, şi-a fixat ca obiectiv reducerea cu 70% a poluării cu plastic până în 2025, accelerând reciclarea deşeurilor şi promovând campanii de sensibilizare a cetăţenilor pentru a renunţa la utilizarea ambalajelor din plastic, informează Agerpres.

Comentarii

loading...