Casa Regală a Danemarcei, în doliu. Prințul Henrik a încetat din viață

Prinţiul Henrik al Danemarcei, soţul Reginei Margrethe, a murit marţi noaptea la Castelul Fredensborg, a anunţat Casa Regală într-un comunicat, notează Reuters.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 14.02.2018 - 10:51

Prinţul în vârstă de 83 de ani fusese diagnosticat cu o tumoare benignă acum două săptămâni.

„Majestatea Sa Prinţul Henrik a decedat în pace în somn. Majestatea Sa Regina şi cei doi fii au fost alături de el”, se arată în comunicat.

Prinţul Henrik, născut în Franţa, fusese spitalizat după ce s-a îmbolnăvit în urma unei călătorii în Egipt. Cu puţin timp înainte de moartea sa, a fost transferat de la un spital din Copenhaga înapoi la castel, acolo unde şi-a dorit să-şi petreacă „ultimele momente”.

Prinţul a stârnit controverse în august 2017 atunci când a declarat că nu doreşte să fie îngropat lângă regină, ignorând astfel o tradiţie de 459 de ani. Motivul invocat de Henrik a fost că este nefericit pentru că regina nu l-a tratat niciodată ca pe un egal.

La scurt timp, palatul regal a anunţat că Prinţul Henrik suferă de demenţă.

El a vorbit deseori despre nemulţumirile sale legate de faptul că nu a primit titlul de Rege în loc de Prinţ Consort. În Danemarca, o prinţesă devine regină atunci când soţul ei devine rege, dar un bărbat nu devine rege în situaţia opusă, informează news.ro.

Comentarii