21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCasa Albă şi Kavanaugh neagă noile acuzaţii de comportament sexual nepotrivit

Casa Albă şi Kavanaugh neagă noile acuzaţii de comportament sexual nepotrivit

Conform New Yorker, Deborah Ramirez, în vârstă de 53 de ani, a studiat la Yale alături de Kavanaugh şi a declarat că îşi aminteşte că el s-a expus în faţa ei la o petrecere în timpul facultăţii.

Kavanaugh a afirmat într-un comunicat: „Acest presupus eveniment de acum 35 de ani nu s-a întâmplat. Oamenii care mă cunoşteau atunci ştiu că acest lucru nu s-a întâmplat şi au spus acest lucru. Este o încercare de denigrare, clar şi simplu. Sunt nerăbdător să depun mărturie joi şi să îmi apăr renumele şi reputaţia pe care mi le-am construit, în faţa acestor acuzaţii.”

Senatoarea democrată Dianne Feinstein, care face parte din Comitetul Judiciar al Senatului, a cerut amânarea procedurilor de învestire la Curtea Supremă a lui Kavanaugh într-o scrisoare către preşedintele comitetului,, republicanul Chuck Grassley şi a cerut ca noua acuzaţie să fie investigată de FBI.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kerri Kupec, a afirmat într-un comunicat: „Această acuzaţie, veche de 35 de ani şi fără dovezi, este ultima încercare dintr-o campanie de denigrare din partea democraţilor. Această acuzaţie este negată de către toţi cei care au spus că au fost prezenţi şi nu se potriveşte cu ce spun atâtea femei şi atâţia bărbaţi care îl cunosc pe judecătorul Kavanaugh. Casa Albă este alături de judecătorul Kavanaugh.”

Un coleg de clasă al lui Ramirez, care nu a fost la petrecere şi care a refuzat să fie identificat, a declarat pentru New Yorker că este „100% sigur” că ori în noaptea petrecerii ori în următoarele zile, i-a fost spus că Kavanaugh a fost studentul care s-a expus în faţa lui Ramirez.

Colegul şi-a amintit în mod independent multe dintre detaliile poveştii lui Ramirez. New Yorker a informat că multe dintre persoanele contactate nu au răspuns întrebărilor iar alţii au spus că nu au fost la petrecere.

Ramirez este a doua femeie care îl acuză pe Kavanaugh, nominalizat de Donald Trump la Caurtea Supremă, de comportament sexual nepotrivit.

O profesoară universitară de psihologie, în vârstă de 51 de ani, a afirmat că, la începutul anilor 1980, pe când Brett Kavanaugh învăţa la o şcoală la periferia Washingtonului, el şi un prieten ”complet beţi” au încolţit-o într-o cameră, la o petrecere.

Brett Kavanaugh ar fi ţinut-o cu forţa pe un pat, după care a pipăit-o peste haine, de care a încercat, fără succes, să o dezbrace. Când ar fi încercat să ţipe, el i-ar fi astupat gura cu mâna.
”Credeam că risca să mă omoare fără să vrea”, a declarat ea ziarului. Ea a reuşit până la urmă să scape din strânsoarea lui şi să iasă din cameră.

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă