10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalCasa Albă NU la audierea în Congresul SUA a Dr. Fauci...

Casa Albă NU la audierea în Congresul SUA a Dr. Fauci însă îl lasă să depună mărturie în Senat

Anthony Fauci, şeful Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, urma să apară în faţa unei subcomisii a Camerei Reprezentanţilor în data de 6 mai. NBC a relatat că Judd Deere, adjunctul purtătorului de cuvânt al Casei Albe, a declarat vineri că ar fi contraproductiv ca oameni implicaţi în eforturile de combatere a noului coronavirus să se prezinte în Congres pentru audieri. Casa Albă nu îl lasă pe Fauci să depună mărturie în fața Congresului despre răspunsul la coronavirus, însă Casa Albă îl va lăsa să depună mărturie în fața Comitetului de Sănătate al Senatului săptămâna următoare, transmite NBC NEWS.

Comitetul Appropiations din Casa Reprezentanților a Congresului American, care se ocupă cu analiza banilor cheltuiți de administrațiile de la Casa Albă, l-a citat săptămâna viitoare pe Dr. Anthony Fauci în calitate de martor la audierea unei subcomisiei cu privire la răspunsul COVID-19.
,,Am fost informați de către un oficial al administrației că, Casa Albă l-a blocat pe Dr. Fauci să depună mărturie ”, a declarat purtătorul de cuvânt, Evan Hollander.
Acestuia, i s-a cerut să apară pe 6 mai. Dar Casa Albă a spus că îi va permite lui Fauci să depună mărturie în cadrul unei audieri a Comitetului de Sănătate din Senat pe 12 mai, un purtător de cuvânt al președintelui comisiei, Lamar Alexander, R-Tenn., a declarat pentru știrile NBC.
Fauci, șeful Institutelor Naționale de Alergie și Boli Infecțioase, a fost un consilier cheie în lupta administrației Trump împotriva coronavirusului și, până de curând, a ținut ședințele de informare ale coronavirusului de la Casa Albă. De asemenea, a participat la numeroase interviuri media despre virus, inclusiv pe podcast-uri sportive.
Într-o declarație, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere, a declarat că audierea din 6 mai nu este un moment „potrivit” pentru Fauci să meargă în fața Casei (n.r. Reprezentaților din Congresul S.U.A.)”În timp ce Administrația Trump își continuă răspunsul întregului guvern la COVID-19, inclusiv deschiderea din nou în siguranță a Americii și accelerarea dezvoltării vaccinurilor, este contraproductiv să avem persoanele cele mai implicate în aceste eforturi să apară la audierile Congresului”, a spus Deere. “Ne-am angajat să colaborăm cu Congresul pentru a oferi mărturie la momentul potrivit.”
Într-o declarație comună, președintele Credite Nita Lowey, DN.Y., și președintele de subcomisie Rosa DeLauro, D-CT, au declarat: „Congresul și publicul american merită o perspectivă clară asupra căii de urmat pentru a răspunde la pandemia de COVID-19.”
Ei au spus că audierea va continua cu mărturia de săptămâna viitoare din partea doctorului Tom Frieden, care a fost director al centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor în timpul administrației Obama.
Fauci a mărturisit în fața Casei, ultima dată, despre virus, pe 11 martie, când a avertizat: „Vom vedea mai multe cazuri și lucrurile se vor înrăutăți ”. Mărturia lui a fost scurtată când a fost chemat la o întâlnire cu privire la virus la Casa Albă.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă