Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Carnavalul de la Rio, câștigătorii din acest an ai defilării, o reală surpriză

Şcoala de samba Beija-Flor a câştigat marţi cel de-al 14-lea titlu din istoria sa la carnavalul de la Rio, cu o defilare având o puternică tonalitate politică şi care a denunţat fără concesie corupţia şi violenţa din Brazilia, relatează joi AFP.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 15.02.2018 - 11:24

După un puternic suspans, şcoala din Nilopolis, o suburbie din nordul Rio, şi-a asigurat victoria abia la final, declanşând o explozie de bucurie în rândul suporterilor îmbrăcaţi în alb şi albastru de pe sambodrom.

În această imensă incintă au avut loc în nopţile de duminică spre luni şi luni spre marţi defilările spectaculoase ale celor 13 şcoli de samba de la Rio, în faţa a circa 72.000 de spectatori prezenţi.

Beija-Flor a depăşit la limită şcoala Paraiso do Tuiuti, care a ajuns pe locul al doilea cu o altă paradă contestatară, în cadrul căreia era reprezentat preşedintele conservator Michel Temer sub formă de vampir urcat pe un sac de bani.

Şcolile de samba au fost notate de 36 de juraţi în baza a nouă criterii foarte exacte, de la tema aleasă la calitatea carelor alegorice şi a costumelor, trecând prin cântecele interpretate sau prestaţiile percuţioniştilor.

Unul dintre carele Beija-Flor a impresionat puternic, cu scene ilustrând viaţa cotidiană din favele - schimburi de focuri, jafuri, luări de ostatici şi corpul unui copil împuşcat aşezat într-un sicriu cu mesajul: "încă o speranţă pierdută".

Defilarea s-a inspirat din povestea lui Frankenstein pentru a prezenta o Brazilie victimă a unor atacuri "monstru" precum corupţia şi intoleranţa.

Beija-Flor a inclus în defilare şi oameni de afaceri veroşi, cu buzunare burduşite de bancnote, distribuind teancuri de bani în jurul lor, pentru a denunţa corupţia care macină Brazilia.

Şcoala Beija-Flor a lansat şi un mesaj referitor la toleranţă, prezentându-l pe un car alegoric pe celebrul homosexual Pabllo Vittar, acoperit cu un văl în culorile curcubeului, un omagiu pentru comunitatea LGBT, victimă a peste 300 de crime anual în Brazilia.

"Este o victorie a poporului, o critică a ceea ce se întâmplă acum în Brazilia, toate aceste inegalităţi", a declarat la microfonul TV Globo Neguinho da Beija-Flor, cântăreţ şi figură emblematică a şcolii, foarte fericit după anunţarea rezultatelor.

Două şcoli au fost retrogradate în divizia a doua, este vorba de Imperio Serrano şi Grande Rio, care a avut un car alegoric ce nu a putut lua parte la defilare din cauza unei pane de ultim moment. O altă şcoală va promova în acest "grup special" care reprezintă elita şcolilor de samba şi care sunt 12 în total, informează AGERPRES.

Comentarii

loading...