Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Carlos Ghosn, fostul şef al producătorului auto Nissan, rămâne închis

O instanţă din Tokyo a respins cea mai recentă cerere de eliberare pe cauţiune a lui Carlos Ghosn, în ciuda promisiunii sale de a purta un dispozitiv electronic de urmărire, relatează BBC.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.01.2019 - 13:38

Fostul şef al producătorului auto Nissan se află în detenţie din 19 noiembrie, acuzat de abateri financiare.

Avocaţii lui Ghosn, care neagă acuzaţiile, spun că fostul manager poate să rămână în arest luni de zile.

Eliberarea pe cauţiune este rareori acordată în Japonia dacă acuzatul nu a mărturisit. Avocaţii domnului Ghosn au oferit o serie de asigurări, printre care faptul că Ghosn va rămâne în Japonia, va purta dispozitiv electronic de urmărire şi vor fi angajaţi paznici care să îl monitorizeze.

În Japonia, interogările au loc fără ca să fie nevoie de prezenţa unui avocat. Suspecţii pot fi reţinuţi până la 23 de zile înainte de a fi acuzaţi în mod oficial.

Ghosn, o figură proeminentă a industriei auto, se confruntă cu trei acuzaţii de abatere financiară.

Arestat la 19 noiembrie 2018, Ghosn este suspectat că, în octombrie 2008, a trasferat asupra companiei pierderi de circa 1,85 miliarde de yeni (16,6 milioane de dolari) rezultate din investiţii personale, susţin procurorii. Cei din urmă au declarat că transferul a provocat daune Nissan, care a constituit un depozit de 14,7 milioane dolari, între iunie 2009 şi martie 2012, într-un cont bancar asociat. În plus, la 11 ianuarie, procurorii din Tokyo l-au acuzat pe Ghosn, de două noi abateri financiare: subestimarea sumelor primite drept compensaţii între 2015 şi 2017, arată o declaraţie a avocatului său, Motonari Otsuru.

 

Comentarii

loading...