Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Carlos Ghosn, CEO Nissan şi director executiv Renault, ar putea fi arestat

Preşedintle Nissan Motor Co. Ltd. Carlos Ghosn este pe cale să fie arestat de procurorii japonezi pentru presupuse încălcări ale legislaţiei financiare din Japonia, informează ziarul Asahi, luni, citat de Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

19.11.2018 - 12:36

Publicaţia a informat pe site-ul său că Ghosn, care este şi preşedinte şi director executiv al Renault, a fost suspectat că şi-a subevaluat declaraţiile fiscale şi a fost de acord să vorbească, în mod voluntar, cu procurorii.

Nissan a anunţat că Carlos Ghosn a folosit banii companiei în scopuri personale şi investighează posibile practici necorespunzătoare ale lui Ghosn şi ale directorului Greg Kelly. Board-ul companiei va propune demiterea lui Ghosn, informează Reuters.

Radioul public NHK anunţă că Ghosn a fost chestionat pentru presupuse încălcări ale legislaţiei financiare.

Procuratura din Tokyo a refuzat să comenteze.

Acţiunile Renault au scăzut cu 5,5% la deschiderea bursei, printre cele mai mari scăderi din Europa.

Ghosn este apreciat pentru faptul a redresat Nissan, aflat la un moment dat în pragul falimentului.

Ghosn, născut în Brazilia, din părinţi libanezi şi francezi, şi-a început cariera la Michelin în Franţa, trecând la Renault. S-a alăturat companiei Nissan în 1999, după ce Renault a cumpărat un pachet de control şi a devenit CEO al companiei în 2001.

Comentarii

loading...