Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

”Caravana Ilegalilor” 2.0

În timp ce prima caravană a emigranților ilegali din America de Sud se apropie de granița Statelor Unite, o a doua caravană se organizează în El Salvador.

Share

George Coman 0 comentarii

Actualizat: 24.10.2018 - 16:51

Prima caravană de emigranți ilegali sud-americani, formată din aproximativ 7000 de persoane, se află încă pe teritoriul Mexicului, îndreptându-se spre nordul acestei țări, către frontiera cu Statele Unite. Membrii caravanei sunt în majoritate originari din statul Honduras, și au plecat către SUA acum o săptămână. Duminică, ei au trecut granița dinspre Guatemala în Mexic, iar autoritățile mexicane nu i-au arestat, nici nu i-au oprit, ci le-au permis celor aproximativ 7000 de persoane să își continue drumul către Statele Unite.

Între timp, o a doua caravană se formează în El Salvador, unde câteva sute de persoane se organizează cu scopul de a pleca către Statele Unite. Autoritățile americane, prin Departamentul de Securitate Internă (DHS - Department of Homeland Security), monitorizează comunicațiile grupului din El Salvador, relatează NBC. Membrii acestui al doilea grup intenționează să plece către SUA peste o săptămână, potrivit DHS, care accesează mesajele transmise prin aplicația WhatsApp de emigranții care se organizează în El Salvador. Este de așteptat ca această a doua caravană, având locul de plecare în El Salvador, să stârnească reacții virulente ale președintelui american Donald Trump. Președintele american, de fiecare dată când evidențiază pericolul reprezentat de emigrația ilegală, dă ca exemplu emigranții ilegali din El Salvador care au fondat în SUA celebra bandă de infractori MS-13 (Mara Salvatrucha), una din cele mai periculoase organizații infracționale din Statele Unite.

Comentarii

loading...