18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalCAPITOLIU Parler, noua rețea de socializare, eliminată din Google Play Store, Apple...

CAPITOLIU Parler, noua rețea de socializare, eliminată din Google Play Store, Apple amenință și el

„Pentru a proteja siguranța utilizatorilor pe Google Play, politicile noastre de lungă durată impun ca aplicațiile care afișează conținut generat de utilizatori să aibă politici de moderare și aplicare care să elimine conținutul uriaș, cum ar fi postările care incită la violență”, a spus Google într-un comunicat.
 
„Toți dezvoltatorii sunt de acord cu acești termeni și i-am reamintit lui Parler această politică clară în ultimele luni. Suntem conștienți de postarea continuă în aplicația Parler care încearcă să incite la violența continuă în SUA. Recunoaștem că poate exista o dezbatere rezonabilă cu privire la politicile privind conținutul și că poate fi dificil pentru aplicații să elimine imediat tot conținutul care încalcă drepturile, dar pentru ca noi să distribuim o aplicație prin Google Play, este necesar ca aplicațiile să implementeze o moderare robustă pentru conținut uriaș.
 
„Având în vedere această amenințare continuă și urgentă pentru siguranța publică, suspendăm listările aplicației din Magazinul Play până când nu soluționează aceste probleme.”
 
În suspendarea serviciului, Google, al cărui software alimentează telefoanele Android, și-a citat politica împotriva aplicațiilor care promovează violența și a dat exemple recente de la Parler, inclusiv o postare de vineri care a început „Cum ne luăm țara înapoi? Aproximativ 20 de hituri coordonate ”și un altul care promovează „ Milion Militia March ” la Washington.
 
„Google nu ne-a dat niciodată niciun avertisment”, a declarat Parler pentru The Epoch Times într-o declarație prin e-mail. „Justificarea eliminării a reprezentat-o capturile de ecran partajate pe Twitter (permise ironic de Twitter și ignorate de Apple și Google) de conținut care a fost interzis pe Parler pentru încălcarea TOS-ului nostru. Acesta nu este un atac asupra lui Parler. Acesta este un atac asupra libertăților noastre civile de bază și a dreptului la libera exprimare ”.
 
În același timp, Apple a amenințat că va elimina Parler din magazinul său de aplicații. Vineri, Apple i-a acordat lui Parler 24 de ore să prezinte un plan detaliat de moderare, spunând că oamenii au folosit Parler pentru a coordona o revoltă asupra Capitolului SUA.
 
Nu este clar cine a instigat la revolta asupra Capitolului SUA pe 6 ianuarie.
 
Citește și Pentru că i-a fost suspendat contul, Donald Trump își face el Twitterul lui…

 

 
FOTO : Într-o declarație despre Parler, CEO-ul său John Matze a scris ca răspuns la mișcarea Apple: „Oricine cumpără un telefon Apple este aparent un utilizator. Ei știu cu siguranță ce este cel mai bun pentru dvs., spunându-vă ce aplicații puteți utiliza sau nu. ”
 
El a adăugat: „Se pare că Parler este responsabil pentru TOT conținutul generat de utilizatori pe Parler. Prin urmare, după aceeași logică, Apple trebuie să fie responsabil pentru TOATE acțiunile întreprinse de telefoanele lor. Fiecare mașină bombă, fiecare conversație ilegală pe telefonul mobil, fiecare infracțiune ilegală comisă pe un iPhone, Apple trebuie să fie, de asemenea, responsabilă pentru … Standardele care nu se aplică Twitter, Facebook sau chiar Apple în sine, se aplică lui Parler.
 
De asemenea, Matze a distribuit două postări în același timp.
 
„Nu vom ceda presiunilor din partea actorilor anticoncurențiali! Vom aplica întotdeauna regulile împotriva violenței și activităților ilegale. Dar NU vom capitula în fața companiilor motivate politic și totalitarilor care urăsc exprimarea liberă! ” se citește în prima postare.
 
Al doua postare spune: „Mass-media a încercat să susțină că„ Insurecția ”a fost organizată pe Parler. Există destul de multe probleme în acest sens. ”
 
„1) Parler nu are cum să organizeze nimic, grupurile de Facebook au fost folosite intens pentru a organiza protestele. 2) Protestele sunt protejate constituțional. 3) Actorii răi au transformat protestul într-o revoltă ”, a adăugat el. ”Cunosc mass-media și toată lumea vrea să arate cu degetele și să dea vina. Este convenabil pentru ei să transforme Parler într-un țap ispășitor. ”
 
„Realitatea este că toată lumea arată cu degetele la cine este de vină”, a mai scris Matze. „Trebuie să începem să gândim din nou critic și să încetăm să ne învinuim reciproc. TREBUIE să încercăm să ne umanizăm reciproc din nou, nu să ne dezumanizăm, folosind tactici de vânătoare de vrăjitoare care vor realiza opusul scopurilor lor intenționate. ”
 
Utilizatorii rețelelor sociale din Statele Unite au inundat Parler, aplicația de mesagerie Telegram și platforma socială Gab, citând politica tot mai agresivă a comentariilor politice pe platforme precum Twitter și Facebook. Twitter a suspendat definitiv contul președintelui Donald Trump, precum și contul campaniei Trump vineri.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă