Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Canicula continuă în Australia

Canicula din Australia continuă, fiind aşteptate temperaturi de până la 49 de grade Celsius în statul Australia de Vest. Autorităţile au emis avertizări pentru pericole de incendii şi privind calitatea aerului, scrie The Guardian.

Share

Rl online 0 comentarii

27.12.2018 - 20:52

Joi dimineaţa, biroul de meteorologie a emis o prognoză de 49 de grade Celsius pentru oraşele Marble Bar şi Pannawonica din regiunea Pilbara, cu doar două grade mai puţin faţă de recordul de 50,7 grade Celsius înregistrat la aeroportul Oodnadatta din Australia de Sud în 1960.

Termometrele indicau deja 43 de grade Celsius la ora locală 8:40 în Marble Bar.

Căldura extremă se întinde pe mai multe state: Australia de Vest, Australia de Sud, Victoria, New South Wales şi unele părţi din Queensland. Temperaturile din zona de sud sunt cu între 10 şi 14 grade mai mari decât media, au anunţat autorităţile.

În centrul oraşului Sydney temperaturile sunt aşteptate să atingă 29 de grade Celsius iar în Penrith 39 de grade. În regiunea Riverina sunt aşteptate 44 de grade iar în Dubbo 42. În weekend, temperaturile în Sydney vor ajunge până la 32 de grade sâmbătă şi 34 duminică.

La Melbourne, maxima va fi de 36 de grade în timp ce în Mildura, în statul Victoria, sunt aşteptate temperaturi de 44 de grade.

Joi, Ministerul Sănătăţii din New South Wales (NSW Health) a emis o avertizare privind calitatea aerului în Sydney, nivelul ozonului fiind ridicat din cauza căldurii. Directorul executiv al NSW Health, Jeremy McAnulty, a declarat că expunerea la ozon irită plămânii, astfel că persoanele care suferă de astm ar trebui să aibă grijă în mod special.

De asemenea, au fost emise avertizări severe privind pericolul de incendii pentru părţi din West Australia, South Australia şi Victoria.

Pentru perioada vineri – marţi sunt aşteptate valuri de căldură cu o intensitate scăzută către severă pentru toate statele şi teritoriile. Condiţiile de căldură extremă se vor ameliora.

Comentarii