13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalCancelarul austriac, vizită oficială la Berlin

Cancelarul austriac, vizită oficială la Berlin

Cancelarul austriac Sebastian Kurz va aborda în timpul întrevederii pe care o va avea duminică seara cu omologul său german Angela Merkel în special problema unor frontiere mai puternice ale Uniunii Europene (UE) şi a unor relaţii UE-Africa mai strânse, a anunţat purtătorul său de cuvânt, informează dpa.

Vizita lui Kurz la Berlin este parte a pregătirilor pentru un summit informal al liderilor UE planificat să aibă loc joi la Salzburg. Austria deţine preşedinţia prin rotaţie a UE.

Liderul aniti-imigraţie al UE are de asemenea programată pentru luni o deplasare la Paris, pentru discuţii cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

“Nu pot exista frontiere deschise în cadrul Europei fără o protecţie a frontierelor externe ale UE”, a susţinut liderul austriac, potrivit purtătorului său de cuvânt. “De aceea este atât de important să fie întărită Frontex (Agenţia Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene)”, a adăugat acesta.

Înainte de reuniunea de la Salzburg, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a subliniat câteva dintre politicile necesare, precum majorarea numărului de ofiţeri Frontex. Oricum, liderii UE mai trebuie să concretizeze ideile asupra migraţiei pe care le-au convenit în timpul ultimului lor summit formal din iunie, printre care centrele pentru primirea de migranţi de pe teritoriul UE şi potenţiale centre din nordul Africii.

Potrivit lui Kurz, el a convenit cu Merkel că “este necesar să se lucreze asupra detaliilor” celor ce au fost decise în iunie, când s-a reuşit “un moment de cotitură”. Cancelarul austriac a anunţat, de asemenea, că ţara sa va găzdui un summit UE-Africa împreună cu preşedintele Rwandei, Paul Kagame, în decembrie, la Viena, pentru a întări relaţiile economice cu continentul african, de unde provin mulţi dintre migranţii care caută azil în Europa.

Chiar dacă Merkel şi Kurz au avut înainte divergenţe asupra migraţiei, cancelarul austriac a admis o turnură a Berlinului spre politici mai ferme în această problemă.

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă