21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCanada restricționează accesul în țară pentru turiștii străini nevaccinați împotriva Covid-19

Canada restricționează accesul în țară pentru turiștii străini nevaccinați împotriva Covid-19

Autoritățile din Canada au anunțat noi restricții în ceea ce privește valul de turiști care doresc să treacă granițele țării în următoarea perioadă. În contextul pandemiei de coronavirus, guvernul a decis ca persoanele nevaccinate împotriva Covid-19 să nu intre pe teritoriul Canadei pentru a nu exista abateri de la progresele înregistrate în ultimele săptămâni în privința răspândirii coronavirusului. 

Premierul Justin Trudeau a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că aceste restricții nu vor fi de lungă durată, ci sunt văzute ca o modalitate de prevenție pentru o perioadă scurtă de timp. 

„Pot să spun chiar acum că aceasta nu se va întâmpla pentru mult timp.”, a spus premierul Justin Trudeau. 

De asemenea, premierul Canadei a adăugat faptul că vor exista multe discuții în „următoarele săptămâni” în ceea ce privește redeschiderea granițelor pentru turiștii străini complet vaccinați.

Canada nu este singura țară care anunță astfel de restricții. În Statele Unite ale Americii, autoritățile au decis ca frontierele cu Canada și Mexic să rămâne închise pentru călătorii care nu au un motiv întemeiat de a se deplasa dintr-o țară în alta, cel puțin până la data de 21 iulie 2021. Potrivit presei internaționale, prelungirea restricțiilor cu 30 de zile a venit după ce Canada a făcut publică extinderea măsurilor de siguranță, valabile încă din martie 2020 și care ar fi trebuit să expire în scurt timp. Astfel, executivul american a avut întruniri la nivel de grupuri cu autoritățile canadiene și mexicane.

Potrivit ultimului bilanț COVID, în Canada au fost înregistrate 553 de cazuri noi, la data de 7 iulie 2021, media în utlimele 7 zile fiind de 478 de cazuri.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă