13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalCanada ia în considerare interzicerea armelor de mână și armelor de asalt

Canada ia în considerare interzicerea armelor de mână și armelor de asalt

Liderul liberal a încredinţat această misiune ministrului pentru securitatea frontierelor şi reducerea criminalităţii organizate, Bill Blair, numit în acest nou post la remanierea de la mijlocul lunii iulie, potrivit scrisorii de mandat difuzate de guvernul de la Ottawa.

Din categoria armelor de mână fac parte revolverele şi pistoalele, în timp ce armele de asalt sunt puştile automate sau semiautomate, printre care şi celebrele AK-47. Cele două categorii de arme nu sunt în general folosite la vânătoare.

Chiar dacă fenomenul este departe de amploarea celui din SUA, „violenţele cu arme de foc s-au înmulţit în ultimii cinci ani” în Canada, a declarat la începutul lunii ministrul securităţii publice, Ralph Goodale, după un incident soldat cu patru morţi la Fredericton, în estul ţării.

Potrivit Institutului naţional de Statistică, 7.700 de canadieni au fost victime, în 2017, ale unei infracţiuni cu violenţă care a implicat o armă de foc, continuând o tendinţă începută în 2013.

Toronto, cel mai mare oraş din ţară, este în mod special afectat, în această metropolă înregistrându-se de la începutul anului 279 de incidente armate, faţă de 225 în tot anul 2017 şi faţă de 122 în 2014, conform cifrelor anunţat luni de poliţie.

Guvernul liberal condus de Justin Trudeau a înăsprit în martie condiţiile pentru deţinerea de arme de foc, dar fără a se angaja să reintroducă un sistem naţional care să facă obligatorie înregistrarea tuturor armelor. Un astfel de sistem fusese abolit de conservatori conduşi de Stephen Harper, aflaţi la putere între 2006 şi 2015.

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă