Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Canada ia în considerare interzicerea armelor de mână și armelor de asalt

Premierul canadian Justin Trudeau a cerut marţi guvernului să studieze „posibilitatea de a interzice total armele de mână şi armele de asalt în Canada”, pe fondul creşterii violenţelor săvârşite cu aceste tipuri de arme în ultimii cinci ani, transmite AFP, citată de Agerpres.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.08.2018 - 10:00

Liderul liberal a încredinţat această misiune ministrului pentru securitatea frontierelor şi reducerea criminalităţii organizate, Bill Blair, numit în acest nou post la remanierea de la mijlocul lunii iulie, potrivit scrisorii de mandat difuzate de guvernul de la Ottawa.

Din categoria armelor de mână fac parte revolverele şi pistoalele, în timp ce armele de asalt sunt puştile automate sau semiautomate, printre care şi celebrele AK-47. Cele două categorii de arme nu sunt în general folosite la vânătoare.

Chiar dacă fenomenul este departe de amploarea celui din SUA, „violenţele cu arme de foc s-au înmulţit în ultimii cinci ani” în Canada, a declarat la începutul lunii ministrul securităţii publice, Ralph Goodale, după un incident soldat cu patru morţi la Fredericton, în estul ţării.

Potrivit Institutului naţional de Statistică, 7.700 de canadieni au fost victime, în 2017, ale unei infracţiuni cu violenţă care a implicat o armă de foc, continuând o tendinţă începută în 2013.

Toronto, cel mai mare oraş din ţară, este în mod special afectat, în această metropolă înregistrându-se de la începutul anului 279 de incidente armate, faţă de 225 în tot anul 2017 şi faţă de 122 în 2014, conform cifrelor anunţat luni de poliţie.

Guvernul liberal condus de Justin Trudeau a înăsprit în martie condiţiile pentru deţinerea de arme de foc, dar fără a se angaja să reintroducă un sistem naţional care să facă obligatorie înregistrarea tuturor armelor. Un astfel de sistem fusese abolit de conservatori conduşi de Stephen Harper, aflaţi la putere între 2006 şi 2015.

Comentarii