13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCanada, devastată de morți cauzate de supradoze. Rata deceselor a crescut vertiginos...

Canada, devastată de morți cauzate de supradoze. Rata deceselor a crescut vertiginos anul trecut

În această provincie expusă în mod special epidemiei consumului de opioide, serviciile de sănătate au anunţat miercuri un bilanţ pentru 2017 de 1.156 de decese prin supradoză de fentanil, dintr-un total de 1.426 supradoze mortale, potrivit Agerpres

Cifrele arată o creştere de 73% faţă de anul precedent, şi, în timp ce în 2012, doar 4% dintre supradozele mortale au fost atribuite utilizării fentanilului, proporţia a crescut, anul trecut, la 81%, potrivit ministerului Sănătăţii din provincie.

Pe tot teritoriul Canadei, puţin peste 3.000 de persoane au decedat din cauza unei doze mortale de opiacee.

În Columbia Britanică, patru victime din cinci sunt bărbaţi, tronsonul de vârstă 30-39 de ani fiind cel mai afectat.

În toamnă, serviciile de sănătate subliniau că cea mai mare parte dintre supradozele mortale surveneau în primele cinci zile după încasarea cecurilor beneficiarilor de ajutor social.

Fentanilul, care face ravagii şi în America de Nord, a făcut 12 victime în Columbia Britanică în 2012, 152, în 2015 şi 670 în 2016.

Carfentanilul, a cărui putere este de 100 de ori mai mare decât cea a fentanilului, este de asemenea responsabil de aproximativ 50 de supradoze mortale în Columbia Britanică.

Bilanţul nu este definitiv, a indicat ministrul Sănătăţii din Columbia Britanică, fiind în curs de desfăşurare alte teste în legătură cu decesele suspecte.

În urmă cu un an, guvernul federal anunţase un ajutor de 75 de milioane de dolari canadieni (51 de milioane de euro) pentru a consolida serviciile de urgenţă şi a încerca limitarea supradozelor mortale.

Mai multe provincii au început să distribuie doze de naloxon, un antidot în cazuri de supradoză. În Alberta, au fost distribuite peste 41.000 de doze.

Cele mai citite

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă