Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Cambridge Analytica. Facebook anunţă, luni, utilizatorii ale căror date ar fi fost accesate ilegal

Compania americană Facebook va notifica, luni, utilizatorii ai căror date ar fi putut fi sustrase şi folosite în mod fraudulos de către firma britanică de consultanţă Cambridge Analytica, informează site-ul agenţiei Associated Press News şi postul CNN, citate de Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.04.2018 - 16:30

Compania va posta un link pe contul fiecărui utilizator ai cărui date au fost afectate, unde vor fi numite toate aplicaţiile care au acces la Facebook şi care ar fi putut fi folosite pentru sustragerea informaţiilor personale.

"Ca parte a acestui proces vom anunţa utilizatorii ai căror date a fi putut fi sustrase de Cambridge Analytica", a anunţat compania.

Cu ajutorul link-ului, utilizatorii celei mai mari reţele de socializare online vor putea şterge aplicaţiile respective şi vor putea preveni sustragerea altor date.

Potrivit postului BBC, utilizatorii vor primi notificarea în jurul orei 17.00 BTs (ora României, 19.00).

Comisia Europeană a anunţat vineri că datele a 2,7 de milioane de utilizatori Facebook din ţările Uniunii Europene au fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica. În acest context, comisarul european pentru Justiţie, Consumatori şi Egalitate de Gen, Vera Jourova, a declarat că nu este mulţumită de măsurile luate de compania Facebook.

Firma Cambridge Analytica este investigată în Marea Britanie de Parlament şi de autorităţile de reglementare sub acuzaţia unor activităţi ilegale în campania privind referendumul pe tema apartenenţei ţării la Uniunea Europeană.

Activistul Christopher Wylie, cel care s-a ocupat de aplicarea proiectului înainte de a deveni denunţătorul acestuia, a declarat pentru postul NBC News că în total datele a peste 87 de milioane de utilizatori ar fi putut fi accesate de Cambrige Analytica.

Comentarii