California, zeci de mii de persoane evacuate. Se așteaptă cea mai mare furtună

Autorităţile din comitatul Santa Barbara au ordonat evacuarea a peste 30.000 de persoane ale căror locuinţe se află în zonă de risc ca urmare a anunţării celei mai mari furtuni a sezonului ce urmează să lovească sudul Californiei, relatează miercuri EFE.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 21.03.2018 - 16:01

''Nu avem altă opţiune'', a comentat primarul Bill Brown. ''Nu merită să riscăm vieţile oamenilor'', a precizat el.

Serviciul Meteorologic Naţional a lansat un avertisment privind posibile inundaţii în zonă până joi noapte. Este vorba de aceeaşi zonă care în ianuarie a fost afectată de cel mai mare incendiu de vegetaţie din istoria modernă a Californiei.

Ordinul de evacuare a intrat în vigoare marţi seară în zonele din apropierea celor afectate de incendii: Thomas, Sherpa şi Whittier. Alerta a fost extinsă şi comitatului Ventura, unde au fost evacuate sute de persoane.

Daniel Swain, climatolog la Universitatea California din Los Angeles (UCLA), a confirmat ziarului Los Angeles Times că se aşteaptă cea mai puternică furtună a anului.

Cantitatea de apă care va cădea şi intensitatea furtunii sunt aşteptate să provoace inundaţii de proporţii în aceste zone deja răvăşite de foc.

Se aşteaptă ca furtuna să-şi facă simţită prezenţa începând de miercuri dimineaţă şi ar putea dura până joi noapte sau vineri dimineaţă, potrivit AGERPRES.

Comentarii