15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalCalifornia: Un atacator și trei ostatici, morți într-un complex pentru veteranii de...

California: Un atacator și trei ostatici, morți într-un complex pentru veteranii de război

Potrivit informaţiilor preliminare ale anchetei, corpurile celor patru persoane au fost descoperite la aproape opt ore după ce un bărbat înarmat, în vârstă de 36 de ani, a intrat în Casa Veteranilor din Yountville, care adăposteşte organizaţia nonprofit Pathway Home ce tratează veterani americani din războaiele din Irak şi Afganistan. 

Cele trei femei erau angajate ale acestui ONG şi au fost luate ostatice la scurt timp după ce bărbatul, care avea o armă automată, a intrat în imobil, scrie agerpres.ro.

Postul de televiziune local KRON4 a relatat că autorul luării de ostatici beneficia de tratament din partea Pathway Home pentru stres post-traumatic.

Un sfârșit tragic după o zi întreaga în care poliția a încercat să-l convingă pe bărbat să iasă și să se predea, potrivit autorităților citate de Reuters. 

Un senator statal a cărui circumscripție include zona unde a avut incidentul, Bill Dodd, a spus că atacatorul era inclus în “Calea spre Casă”, un program pentru veteranii de război ce suferă de stres post-traumatic. 

Se pare ca ostaticele erau angajate care lucrau cu el în cadrul complexului pentru veteranii armatei SUA. 

În ciuda eforturilor repetate ale negociatorilor poliției de a comunica cu bărbatul pe parcursul întregii zile, autoritățile au spus că nu au reușit să intre în contact cu atacatorul, care s-a baricadat după ce a intrat într-un schimb de focuri cu un ajutor de șerif. 

 

 

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă