California: Pompierii avansează în lupta cu flăcările

Pompierii au reuşit să avanseze în ultimele ore în lupta cu incendiul care de sâmbăta trecută a mistuit 34.800 de hectare de vegetaţie în statul California, relatează vineri EFE.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.07.2018 - 11:51

Departamentul Forestier şi de Protecţie împotriva incendiilor din California (Cal Fire) arată în raportul său de joi că incendiul, numit ''County'', este controlat în proporţie de 30 %.

Flăcările au afectat în principal comitatul Yolo, la vest de oraşul Sacramento.

Aproximativ 3.500 de pompieri şi membri ai echipelor de urgenţă încearcă să stingă flăcările.

Deşi unele drumuri din zonă continuă să fie blocate şi au fost evacuate anumite regiuni considerate în pericol, avansul pompierilor împotriva flăcărilor şi condiţii meteo mai favorabile au determinat autorităţile să suspende unele măsuri restrictive.

Totuşi Cal Fire a relevat că riscul acestui incendiu este în continuare ridicat, având în vedere că pentru acest sfârşit de săptămână se prevăd din nou temperaturi ridicate şi o intensificare a vântului.

În declaraţii acordate joi ziarului Los Angeles Times, Israel Pinzon, purtătorul de cuvânt al Cal Fire, a subliniat că situaţia pare "mai favorabilă" şi s-a arătat încrezător că avansul în stingerea flăcărilor va continua şi în următoarele zile.

Comentarii