7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalCalifornia, în flăcări. Bilanț negru: șase morți VIDEO

California, în flăcări. Bilanț negru: șase morți VIDEO

Incendiile care au cuprins statul american au ucis până acum șase persoane, scrie Huffington Post.

Alte 17 sunt date dispărute.

Printre cei uciși de incendii se află doi pompieri, dar și doi copii și străbunica lor.

Peste 38.000 de persoane au fost nevoie să-și părăsească locuințele.

Sherry Bledsoe a confirmat că bunica ei, Melody Bledsoe, în vârstă de 70 de ani şi cei doi copii, Emily, în vârstă de patru ani şi James Roberts, în vârstă de cinci ani, au murit în incendiu.

Ei au fost prinşi de foc în timp ce încercau să plece din locuinţa lor din Redding.

Soţul lui Melody Bledsoe, Ed, a descris cum soţia sa l-a sunat în timp ce era plecat la cumpărături pentru a-i spune să se întoarcă acasă pentru că focul ajunsese la casa lor. Când a ajuns acasă, Ed a găsit casa distrusă.

Peste 3.400 de pompieri au fost mobilizaţi dar autorităţile au anunţat că urmează vreme caldă şi uscată în restul săptămânii, iar situaţia ar putea deveni mai gravă.

Incendiile din districtul Shasta se intersectează cu vântul puternic şi creează „tornade de foc” care distrug copaci şi maşini, conform oficialilor.

Focul a distrus cel puţin 500 de locuinţe şi ameninţă alte mii de case. Pompierii se luptă cu incendiul, însă doar 5% din incendiu se află sub control.

Incendiul a început luni, de la o mașină care a avut probleme, şi a ars în jur de 19.000 de hectare de pământ, o suprafaţă mai mare decât cea a oraşului San Francisco.

 

 

Cele mai citite

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă