22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalPoliția franceză a reținut 44 de migranți care voiau să ajungă în...

Poliția franceză a reținut 44 de migranți care voiau să ajungă în Anglia

Cei 44 de migranți reținuți de polițiștii francezi doreau să ajungă, la bordul feribotului, în Marea Britanie.

Migranţii au intrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona portului, deși acesta era aflat sub pază strictă, şi au folosit scări pentru a urca la bordul unui feribot care venise de la Dover (Anglia).

Forțele de ordine din Franța i-au arestat pe migranții de la bordul feribotului și i-au transportat la sediul poliţiei din Calais. Duminică dimineață, polițiștii continuau să cerceteze feribotul, pentru a se asigura că nu mai există pasageri clandestini.

Prefectura Pas-de-Calais şi organizaţiile umanitare estimează la câteva sute migranţii care trăiesc în regiunea portului Calais și care caută o modalitate de a ajunge în Marea Britanie.

Potrivit agenției de presă germane DPA, incidentul din noaptea de sâmbătă spre duminică a produs întârzieri în funcţionarea serviciului de feribot între Franţa şi Marea Britanie. O purtătoare de cuvânt a prefecturii Pas-de-Calais a declarat că duminică la prânz se mai aflau la bordul feribotului între “cinci şi zece” migranţi, iar din acest motiv nava nu putea să pornească înapoi spre Dover.

Compania de feriboturi DFDS a anunțat pe contul ei de Twitter că două curse din Calais spre Dover, la orele 21:40 (20:40 GMT), sâmbătă, şi 7:40 (6:40 GMT) duminică, au fost anulate “din motive operaţionale”.

De-a lungul anului 2018 s-au înregistrat 71 de tentative de a traversa ilegal Canalul Mânecii, din Franța spre Marea Britanie, față de numai 12 asemenea cazuri, în anul 2017.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Armata israeliană l-a eliminat pe comandantul regiunii de coastă al Hezbollah

Armata israeliană (IDF) a anunţat că l-a eliminat pe comandantul regiunii de coastă al Hezbollah în urma unui atac aerian efectuat marţi, relatează The...
Ultima oră
Pe aceeași temă