Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bulgaria refuză ratificarea Convenţiei Consiliului Europei împotriva violențe de gen

Guvernul bulgar a retras miercuri proiectul de lege pentru ratificarea Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice (cunoscută şi sub numele de Convenţia de la Istanbul).

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 07.03.2018 - 15:42

Această convenție a fost criticată pentru că ar favoriza căsătoriile homosexuale şi acceptarea unui al treilea gen, informează agenţia EFE.

'Motivul retragerii este că, pe 8 februarie, 75 de deputaţi au cerut Curţii Constituţionale să se pronunţe dacă prevederile convenţiei contravin Constituţiei (...) Până în prezent, Curtea Constituţională nu a emis o hotărâre', explică într-un comunicat guvernul de la Sofia.

Dar premierul conservator Boiko Borisov a anunţat încă de pe 15 februarie că respectiva convenţie a Consiliului Europei nu va fi ratificată atât timp cât în societate nu va exista suficient consens în privinţa sa.

Borisov a explicat atunci că partidul său GERB va retrage proiectul de lege de ratificare, pentru că adoptarea respectivei convenţii nu este sprijinită de partenerul său de coaliţie, partidul naţionalist Patrioţii Uniţi, dar nici de Partidul Socialist, principala formaţiune de opoziţie, care a cerut un referendum pe tema acestei convenţii, dar legislativul a respins tot miercuri această ultimă propunere.

Atât formaţiunea Patrioţii Uniţi, cât şi Biserica au atenţionat că ratificarea documentului va încuraja căsătoriile între homosexuali şi va permite acceptarea unui al treilea gen.

La rândul său, preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a declarat că unele părţi ale acelei convenţii merg împotriva sistemului de valori al societăţii bulgare, nformează AGERPRES.

Comentarii

loading...