Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bugetul Uniunii Europene va fi majorat cu 6,2 miliarde euro

Combaterea crizei economice din statele membre și accelerarea găsirii unui vaccin anti-Covid-19 pentru cetățenii europeni vor avea alocate fonduri comunitare suplimentare.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 20.09.2020 - 09:48

Deputații europeni au votat cu o majoritate covârșitoare, 643 voturi pentru, 29 voturi împotrivă și 19 abțineri, majorarea bugetului Uniunii Europene cu 6,2 miliarde euro.

5,1 miliarde euro vor completa suma deja alocată fondurilor de consolidare economică a statelor Uniunii Europene, ale căror economii au înregistrat pierderi însemnate ca urmare a pandemiei de coronavirus.

1,1 miliarde euro vor asigura un fond suplimentar de finanțare pentru dezvoltarea și implementarea unui vaccin anti-Covid-19 pentru cetățenii statelor membre. Vor crește plățile pentru Instrumentul de sprijin pentru situații de urgență (ESI), o parte semnificativă din care este utilizată pentru a asigura producția de vaccinuri în UE și a livrărilor suficiente pentru statele membre, parte a strategiei de vaccinare COVID-19 a Comisiei Europene.

Comentarii