Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Restaurantele lui Prigozin, inculpat de procurorul Robert Mueller, au găzduit cinele președintelui rus în compania unor demnitari străini.

„Bucătarul lui Putin”, acuzat de procurorul special Robert Mueller în dosarul „Trump-Rusia”.

13 cetățeni ruși și trei companii rusești au fost inculpate de justiția americană pentru presupusa interferență în alegerile prezidențiale din 2016 din Statele Unite, a anunțat procurorul special care investigează acest caz, Robert Mueller.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 17.02.2018 - 09:57

Potrivit procurorilor americani, o organizație rusească, Agenția de Cercetare pentru Internet, operând din St.Petersburg, a  lansat un război informațional împotriva Statelor Unite prin folosirea unor personaje fictive americane, a unor platforme sociale și a altor mijloace mass-media online.

Printre cei 13 ceățeni ruși inculpați se află Evgheni Viktorovici Prigozin, fondatorul Agenției de Cercetare pentru Internet, supranumit „Bucătarul lui Putin”. Prigozin este unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din St.Petersburg și un apropiat al lui Vladimir Putin. Restaurantele lui Prigozin au găzduit deseori cinele președintelui rus în compania unor demnitari străini.

Ceilalți inculpați sunt: Mikhail Ivanovici Bistrov, Mihail Leonidovici Burcik, Aleksandra Iurievna Krilova, Anna Vladislavovna Bogaceva, Sergei Pavlovici Polozov, Maria Anatolievna Bovda, Robert Sergeievici Bovda, Dzheikhun Nasimi Ogli, Vadim Vladimirovici Podkopaev, Gleb Igorevitci Vasilcenko, Irina Viktorovna Kaverzina și Vladimir Venkov.

Conform raportului lui Mueller, acuzații au dus „un război informațional împotriva Statelor Unite în timpul alegerilor, cu scopul de a-l ajuta pe Donald Trump să caștige”.

Justiția americană consideră ca suspecții s-au folosit de personaje fictive americane, platforme social media și de alte mijloace de informare online.

Cei 13 cetățeni ruși și-au coordonat acțiunile înca din 2014 cu scopul de a încălca legile care le interzic cetățenilor străini să influențeze alegerile americane și să plătească bani în acest sens. De asemenea, și dupa alegerea lui Donald Trump, inculpații ar fi organizat mitinguri în sprijinul liderului de la Casa Albă.

Aceștia vor fi judecați în absență și este puțin probabil ca să facă vreodată închisoare. Este mai mult o acțiune de a demonstra vinovăția și a le bloca acțiunile pe viitor.

Ministerul rusesc de Externe a negat aceste acuzații.

 

Comentarii

loading...