15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalBritanicii se consideră mai intoleranţi şi lipsiţi de unitate după referendumul Brexit

Britanicii se consideră mai intoleranţi şi lipsiţi de unitate după referendumul Brexit

Una din şase persoane s-a înstrăinat de unii prieteni sau rude în urma disensiunilor privind Brexit, iar 40% din britanici cred că există riscul izbucnirii unor proteste politice violente din cauza Brexit.

Aproximativ 65% dintre britanici consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar liderii principalelor partide politice, premierul Theresa May şi laburistul Jeremy Corbyn, se bucură de încrederea a doar 35% din respondenţi, respectiv 26%.

Rezultatele se bazează pe răspunsuri date online de peste 2.000 de persoane din Marea Britanie în perioada 18 decembrie-7 ianuarie, informează firma Edelman.

Ed Williams, directorul Edelman pentru Regatul Unit şi Irlanda, a afirmat că Marea Britanie este “văzută ca fiind din ce în ce mai nedreaptă, mai puţin tolerantă şi condusă într-o direcţia greşită”.

“Brexit-ul a dezvăluit fracturi care au divizat familii şi prieteni, ne-au făcut mai agresivi şi mai nervoşi ca societate, şi a alimentat temerile privind proteste violente şi tulburări civile”, a adăugat Williams.

Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă