3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalBrexit: Noul ministru de externe britanic se aşteaptă la dezbateri aprinse

Brexit: Noul ministru de externe britanic se aşteaptă la dezbateri aprinse

”Veţi avea dezbateri foarte, foarte aprinse într-o situaţie ca aceasta. Aceasta este una dintre cele mai importante decizii pe care am luat-o ca ţară în viaţa noastră politică, aşa încât va fi o discuţie aprinsă, dar prim-ministrul a găsit o modalitate de a avansa”, a declarat Hunt la Bruxelles, unde participă la summitul NATO.

La rândul său, noul ministru britanic pentru Brexit, Dominic Raab, şi-a exprimat speranţa că documentul care va fi publicat în curând de executivul de la Londra le va da noi asigurări celor din Uniunea Europeană care au temeri legate de Brexit.

Raab a adăugat că va discuta telefonic în cursul zilei de joi cu negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, iar săptămâna viitoare se va deplasa la Bruxelles.

Michel Barnier a anunţat marţi că negocierile privind Brexit-ul vor fi reluate luni, cum este prevăzut, cu noul negociator britanic numit de premierul britanic Theresa May.

Boris Johnson a demisionat luni din funcţia de ministru de externe al Marii Britanii, decizia sa survenind după cea a fostului ministru pentru Brexit, David Davis, la doar câteva zile după ce premierul May obţinuse acordul miniştrilor săi pentru strategia de ieşire a ţării sale din UE.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă