Brexit: Juncker exclude orice eventuală amânare după acordul încheiat joi cu Londra

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că acordul la care s-a ajuns joi între Uniunea Europeană şi Regatul Unit exclude orice necesitate de a amâna din nou data Brexitului, prevăzut să aibă loc la 31 octombrie, relatează AFP şi DPA.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.10.2019 - 17:06

"Nu va exista o amânare. Nu mai există motiv să amânăm suplimentar Brexitul, trebuie să aibă loc acum", a declarat Juncker în cadrul unei conferinţe de presă de la Bruxelles alături de prim-ministrul britanic Boris Johnson.

"Avem un acord. Prim-ministrul britanic trebuie să se asigure că va trece etapa parlamentului britanic. Sper că aşa se va întâmpla", a adăugat el.

Juncker a calificat acordul drept "corect şi echilibrat". "Sunt mulţumit că există un acord, dar trist pentru Brexit", a comentat el totuşi.

"Abia aştept să-mi continui conversaţiile cu Boris", a adăugat preşedintele la final de mandat al Comisiei Europene.

"Pentru că vom începe negocierile privind viitoarea relaţie imediat ce acordul este aprobat. Ne vom începe dezbaterile pe 1 noiembrie", a spus mai spus Jean-Claude Juncker.

Şeful guvernului britanic le-a cerut deputaţilor britanici care se reunesc sâmbătă în şedinţă extraordinară să susţină acordul încheiat cu UE "pentru a face Brexitul să se întâmple" la data prevăzută pe 31 octombrie.

Deputaţii britanici au aprobat joi organizarea unei şedinţe extraordinare sâmbătă pentru a se pronunţa asupra noului acord de Brexit negociat între Londra şi Bruxelles, a cărui validare rămâne suspendată de votul foarte nesigur din Parlamentul de la Londra.

Potrivit contului de Twitter al Camerei Comunelor, moţiunea privind organizarea şedinţei a fost aprobată cu 287 de voturi pentru şi 275 de voturi, ceea ce înseamnă că acest for se va întruni pentru prima dată într-o zi de sâmbătă de la războiul din insulele Malvine din 1982.

Comentarii