Tony Abbott și Ministrul de Interne Britanic, Priti Patel.

BREXIT Boris Johnson a dat lovitura! Fostul premier australian, Tony Abbott, confirmat consilier

Tony Abbott, fost premier australian, acuzat de misoginism, homofobie și criticat pentru opiniile sale cu privire la urgența climatică.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

05.09.2020 - 01:18

Boris Johnson l-a numit pe Tony Abbott în funcția de consilier comercial oficial al Regatului Unit, sfidând condamnarea pe scară largă a antecedentelor fostului premier australian privind misoginismul și homofobia și opiniile sale cu privire la urgența climatică.

Abbott, a cărui considerație pentru rol a stârnit critici din partea partidelor de opoziție, a organizațiilor caritabile și a activiștilor LGBT și de mediu, se numără printre cei nouă consilieri externi numiți în Consiliul comerțului. Consiliul, reînviat de Theresa May, este menit să contribuie la conturarea politicii comerciale post-Brexit.

Criticii spun că opiniile lui Abbott cu privire la femei și homosexualitate și criza climatică îl fac nepotrivit pentru rol

Abbott, care a descris avortul ca fiind "calea cea mai ușoară" și a sugerat că bărbații sunt mai bine adaptați decât femeile pentru a-și exercita autoritatea, și-a câștigat reputația de a simboliza ceea ce mulți din Australia au văzut ca o abordare prea macho a politicii.


Opiniile sale au devenit cunoscute la nivel internațional în 2012, când premierul Australiei de atunci, Julia Gillard, a folosit un discurs larg împărtășit în parlament pentru a-și exprima opiniile.

Un adversar anterior al căsătoriei egale, Abbott a sugerat, de asemenea, că schimbările climatice "probabil fac bine", și a asemănat politicile de combate acestea cu "oameni primitivi care o dată ucideau caprelor pentru a potoli zeii vulcanilor".

Liderul laburist, Keir Starmer, a declarat că este “preocupat în mod real” de cât de adecvat ar fi caracterul său și că nu l-ar fi numit pe Abbott dacă ar fi prim-ministru.

 

Comentarii