10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalBrexit: Anumiţi conservatori britanici ar putea regreta intransigenţa lor

Brexit: Anumiţi conservatori britanici ar putea regreta intransigenţa lor

”Este iresponsabil din partea partizanilor liniei dure să respingă” o cooperare cu opoziţia din Regatul Unit pentru a găsi un compromis asupra modalităţilor de ”divorţ” cu Uniunea Europeană, a explicat Verhofstadt, într-o conferinţă de presă.

În opinia fostului premier belgian, dacă divizările britanice vor duce la un divorţ fără acord, ar fi un ”dezastru pentru întreaga lume, în special pentru Regatul Unit”.

După ce, la jumătatea lunii ianuarie, parlamentul britanic a respins ”acordul de divorţ” negociat cu Uniunea Europeană, premierul britanic Theresa May a dorit să iniţieze un dialog cu opoziţia.

Liderul laburist Jeremy Corbyn a indicat, la rândul său, că partidul lui ar susţine un ”acord de divorţ” cu anumite condiţii, în special aceea ca ţara să rămână parte a unei uniuni vamale cu Uniunea Europeană.

”Poziţiile celor doi lideri nu sunt atât de depărtate”, a estimat Guy Verhofstadt, adăugând că ar fi surprins ca o ţară care a dat dovadă de atâta creativitate politică în cursul istoriei sale să nu fie în măsură să depăşească aceste diferenţe.

”În sânul Partidului Conservator, susţinătorii unui Brexit dur sunt comparaţi cu liderii Revoluţiei franceze. Dar noi trebuie să ne amintim că eforturile acelor bărbaţi nu au fost apreciate de omul obişnuit pe care ei pretindeau că îl reprezintă, întrucât toţi au sfârşit sub ghilotină”, a încheiat ironic liderul eurodeputaţilor liberali.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă