Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Brexit: Anumiţi conservatori britanici ar putea regreta intransigenţa lor

Anumiţi conservatori britanici ar putea regreta intransigenţa lor cu privire la Brexit, a avertizat marţi liderul grupului liberal (ALDE) din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, aflat la Strasbourg pentru sesiunea plenară a legislativului UE, transmite AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.02.2019 - 16:33

''Este iresponsabil din partea partizanilor liniei dure să respingă'' o cooperare cu opoziţia din Regatul Unit pentru a găsi un compromis asupra modalităţilor de ''divorţ'' cu Uniunea Europeană, a explicat Verhofstadt, într-o conferinţă de presă.

În opinia fostului premier belgian, dacă divizările britanice vor duce la un divorţ fără acord, ar fi un ''dezastru pentru întreaga lume, în special pentru Regatul Unit''.

După ce, la jumătatea lunii ianuarie, parlamentul britanic a respins ''acordul de divorţ'' negociat cu Uniunea Europeană, premierul britanic Theresa May a dorit să iniţieze un dialog cu opoziţia.

Liderul laburist Jeremy Corbyn a indicat, la rândul său, că partidul lui ar susţine un ''acord de divorţ'' cu anumite condiţii, în special aceea ca ţara să rămână parte a unei uniuni vamale cu Uniunea Europeană.

''Poziţiile celor doi lideri nu sunt atât de depărtate'', a estimat Guy Verhofstadt, adăugând că ar fi surprins ca o ţară care a dat dovadă de atâta creativitate politică în cursul istoriei sale să nu fie în măsură să depăşească aceste diferenţe.

''În sânul Partidului Conservator, susţinătorii unui Brexit dur sunt comparaţi cu liderii Revoluţiei franceze. Dar noi trebuie să ne amintim că eforturile acelor bărbaţi nu au fost apreciate de omul obişnuit pe care ei pretindeau că îl reprezintă, întrucât toţi au sfârşit sub ghilotină'', a încheiat ironic liderul eurodeputaţilor liberali.

Comentarii

loading...